Hunks

Daar zijn ze dan: de Australische Brandweerkalenders van 2021

Hier zie je de eerste foto’s en video’s

Leestijd: < 1 min

Wat ooit begon met een kalender vol hunky brandweermannen, is nu een compleet imperium geworden met maar liefst zes verschillende kalenders: met honden, met katten, met koala’s en nog meer schattige dieren. Hier zie je de eerste foto’s en video’s!

2021 is alweer het 28e jaar waarin de Australian Firefighters te zien zijn op een kalender. Dit jaar is een bijzonder jaar, want Australië heeft te kampen gehad met de grootste bosbranden in de recente geschiedenis. Meer dan een miljard dieren vonden de dood in het vuurgeweld en nu de branden zijn gedoofd, is de natuur dusdanig gehavend dat veel dieren niet kunnen terugkeren naar hun habitat.

Moeilijk jaar
Daar kwam vervolgens het coronavirus nog eens overheen. Je kunt dus wel stellen dat Australiërs, en dus ook de brandweermannen, een moeilijk jaar achter de rug hebben. David Rogers, de man achter de Australian Firefighters Calendar, meldt dan ook dat alle opbrengsten van de 2021-kalenders dit jaar gaan naar goede doelen die te maken hebben met Australisch natuurbeheer.

Zes verschillende edities
Dit jaar verschijnen maar liefst zes edities van de kalenders. Voor het eerst is er een heldenkalender, een eerbetoon aan het harde werk van de Australische brandweer tijdens de crisis. Ook is er een kalender getiteld ‘Animal Lovers’, die reddings-, hulp- en therapiedieren in het zonnetje zet.

Katten en honden
De populaire katten- en hondenkalenders zijn er ook weer, maar met een twist. Door covid-19 waren er geen reddingshonden beschikbaar, dus leenden particulieren hun huisdier voor een fotoshoot. De opbrengst van deze twee kalenders gaat naar organisaties als Safe Haven Animal Rescue en All Breeds Canine Rescue.

Waar te koop?
De volledige lijst met goede doelen vind je op de website van de Australian Firefighters Calendar. Hier vind je uiteraard ook de kalenders zelf, die te koop zijn voor de zeer vriendelijke prijs van 13,43 euro.

Hier onder een aantal foto’s, plus de making-of video’s! Wil je meer? Word dan lid van de Facebookpagina van de Australian Firefighters, waar je regelmatig updates zult vinden.

Australian Firefighters
Brenden & Frankie
Australian Firefighters
Lloyd, Baxter & Bubba
Australian Firefighters
Mal & Isabelle
Australian Firefighters
Brenden & Turtle
Australian Firefighters
Mick & Jack
Australian Firefighters
Nathan & Leo
Powered by Labrador CMS