Daar is-ie dan: de trailer van het derde en laatste seizoen van Pose

Hier de eerste ontroerende beelden

Leestijd: < 1 min

Pose is misschien wel de beste Ryan Murphy-serie die momenteel te zien is. De bedenker van het drama liet begin dit jaar weten dat er na drie seizoenen een einde komt aan de show, waarin de New Yorkse ballroom-scene centraal staat. Bekijk hier de ontroerende trailer.

In de eerste twee seizoenen maakten we kennis met Pray Tell, Angel, Blanca, Elektra en vele andere fictieve karakters, die gezamenlijk een waarheidsgetrouw beeld schetsten van de ballroomscene in New York, waar lhbtq’s elkaar vonden in de verschillende Houses die met elkaar concurreerden op de runway. Velen van hen leefden in armoede, hun wereld vormde met name in seizoen één een schril contrast met de yuppenwereld van Wall Street.

Ontroering

Te zien was hoe de dansstijl vogue mede dankzij Madonna plotseling mainstream werd en verschillende dansers daar – meestal zonder succes – een graantje van mee probeerden te pikken. Tegelijkertijd werd een gitzwart beeld geschetst van de hiv- en aidspandemie die eind jaren tachtig en begin jaren negentig de scene in zijn greep had. Desondanks overheersten de ontroering en de emotionele confrontaties in Pose, waardoor de kijker met een warm gevoel kon terugblikken op twee prachtige seizoenen.

Let op: spoilers!

Seizoen drie trapt af in 1994, drie jaar na de gebeurtenissen waarmee seizoen twee is geëindigd. In dit laatste seizoen van Pose is te zien welke invloed de personages hebben gehad op de ballroom-scene.

In de trailer is te zien hoe Pray Tell (een rol van Billy Porter) worstelt met hiv-gerelateerde gezondheidsproblemen. Angel (Indya Moore) en Lil Papi (Angel B. Curiel) zijn nog altijd even actief in de scene en Blanca (MJ Rodriguez) probeert de balans te vinden tussen moeder van haar House en verpleegkundige in het midden van de aidscrisis.

Elektra (Dominique Jackson), Lulu (Hailee Sahar), Ricky (Dyllon Burnside) en Judy (Sandra Bernhard) zijn ook weer van de partij.

Creatief hoogtepunt

Eerder dit jaar maakte bedenker en schrijver van Pose, Ryan Murhpy, bekend dat er na drie seizoenen een einde komt aan de serie. “Pose is een van de creatieve hoogtepunten uit mijn carrière”, vertelde hij in een statement. “Vanaf het begin, toen Steven Canals bij elkaar kwamen om ideeën te verzamelen, was Pose een passieproject.”

Trots vertelt Murphy: “Aan het begin van mijn carrière in de jaren negentig was het vrijwel onmogelijk om een lhbtq-personage op tv te laten zien. Met Pose, dat de geschiedenis in gaat als de serie met de grootste lhbtq-cast aller tijden, is voor mij de cirkel nu rond.”

Mooi en eerlijk verhaal

Steve Canals voegt toe dat hij en Murphy met Pose niet per se het tv-landschap wilden veranderen. “We wilden eenvoudigweg een mooi en eerlijk verhaal vertellen over familie, volharding en liefde.”

Sinds de première in 2018 is Pose overladen met nominaties voor Golden Globes, Emmy’s en Chritics Choice Awards. In 2019 won Billy Porter de Primetime Emmy Award voor beste acteur in een dramaserie. Hiermee was hij de eerste zwarte, openlijk homoseksuele man die deze prijs won.

2 mei is het zover

Het derde seizoen van Pose gaat op 2 mei van start op de Amerikaanse zender FX. De eerste twee seizoenen zijn te vinden op Netflix, dat hopelijk niet al te lang wacht met de laatste nieuwe afleveringen.

Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS