Crowdfunding eerste les-bi-queer uitgeverij van Nederland van start

Fleur Pierets wordt curator van Klassiekenreeks

Leestijd: < 1 min

De crowdfunding voor de gloednieuwe les-bi-queer uitgeverij Velvet Publishers is van start gegaan. Dit is de enige uitgeverij in het Nederlands taalgebied die zich uitsluitend toelegt op de uitgave van les-bi-queer literatuur uit heden en verleden. Het doel: positieve representatie en queer joy!

Met de oprichting van Velvet Publishers willen uitgevers Daphne de Heer, Anna Krans en Lian van de Wiel een actieve bijdrage leveren aan de positieve representatie (queer joy!) van les-bi-queer personen met uitgaves van les-bi-queer klassiekers, moderne vertaalde literatuur en de start van een bijzondere nieuwe reeks: de les-bi-queer Pulpature-reeks.

Lesbian Pulp Fiction

Met deze reeks brengen we de Lesbian Pulp Fiction, een genre dat in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw in de VS een miljoenenverkoop genereerde onder mannen, terug naar het heden – en dan nu voor de mensen voor wie het echt bedoeld is! We vragen voor deze reeks gerenommeerde les-bi-queer schrijvers die zich voor het eerst wagen aan het pulpgenre.

De allereerste uitgave van Velvet Publishers zal de pulpature Ontkiemende liefde van Renée van Marissing zijn. Van Marissing is schrijver van vijf romans en werd met haar boek Onze kinderen genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Haar laatste roman Gelukkige dagen verscheen onlangs. Ontkiemende liefde zal in mei 2024 verschijnen.

Fleur Pierets curator

Daarnaast kunnen we met pride en joy aankondigen dat Fleur Pierets (zie coverbeeld) de curator wordt van de Klassiekerreeks. In haar laatste boek Heerlijk monster trakteert ze de lezer op een alternatieve lesbische literatuurgeschiedenis. Zij heeft de briljante, in de jaren 20 van de vorige eeuw geschreven maar pas in 2016 ontdekte roman Women Lovers or the Third Woman van de lesbische bohemien Natalie Clifford Barney geselecteerd. Dit boek zal in het najaar van 2024 verschijnen.

Vier titels per jaar

Velvet Publishers is een kleine, onafhankelijke uitgeverij, die maximaal vier les-bi-queer titels per jaar zal uitgeven. Onze missie is een bredere en blijere representatie van les-bi-queers levens in de Nederlandstalige literatuur.

Doneer en word een queer Velveteer! Draag met jouw donatie via Voor de Kunst bij aan de oprichting van les-bi-queer uitgeverij Velvet Publishers!

Coverbeeld: Fleur Pierets, gefotografeerd voor haar interview met Winq door David Degelin

Powered by Labrador CMS