Crowdfunding: doneer nu voor de film Uit ’t Leven

Geld nodig voor ontroerende en indringende documentaire

Leestijd: < 1 min

Tim Dekkers en Henk Burger onderzoeken in de film Uit ’t Leven waarom zoveel mensen uit de lhbtq-gemeenschap uit het leven stappen. Voor de ontroerende en indringende documentaire is geld nodig om de laatste puntjes op de i te zetten. Hiertoe zijn de twee een crowdfunding-actie gestart. Doneer nu!

Voor een ontroerende en indringende documentairefilm, Uit ’t Leven, hebben Tim Dekkers en Henk Burger jouw support nodig. De twee onderzoeken in deze film waarom zoveel mensen in de lhbtq-gemeenschap uit het leven stappen.

Inktzwarte periode

De documentaire volgt twee jaar lang drie mensen die een inktzwarte periode achter de rug hebben en die een voorbeeld willen zijn voor anderen in nood. Dekkers en Burger hopen dat de film volgend jaar maart te zien is op de Roze Filmdagen Amsterdam.

Volgens 113 Zelfmoordpreventie denkt de helft van alle lhbtq’s wel eens aan zelfmoord. Het aantal daadwerkelijke pogingen is vier keer zo hoog als in de heterowereld. Het onderwerp lijkt taboe in onze gemeenschap: een reden om juist nu met deze documentaire te komen. 

Dekkers en Burger verwachten dat de film dit probleem bespreekbaar zal maken en steun zal bieden. 

Crowdfunding: doneer nu

De documentaire is nu in de fase van post-productie, waarvoor de heren professionals moeten inhuren. Denk hierbij aan beeld- en geluidsnabewerking, vertaling, vormgeving en PR. Daarvoor zijn zij een crowdfunding-actie begonnen en doen de volgende oproep:

“We hebben jouw hulp - en die van velen – hard nodig om deze belangwekkende documentaire zo mooi en professioneel mogelijk te maken. Binnen 31 dagen moeten we het streefbedrag halen (10.000 euro). Met jouw donatie – klein of groot – help je niet alleen ons, maar ook onze community.

Stuur deze oproep gerust door aan iedereen in jouw netwerk die mogelijk met belangstelling uitkijkt naar een documentaire over dit prangende onderwerp.”

Klik hier en doneer nu!

Heb je hulp nodig of wil je iemand spreken over zelfmoord? Chat of bel dan anoniem met 113 Zelfmoordpreventie.

Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS