Courtney Act krijgt Songfestival-advies van Conchita Wurst

Leestijd: < 1 min

Ze deed mee aan Australian Idol, Celebrity Big Brother en RuPaul’s Drag Race en nu staat Courtney Act in de Australische voorrondes voor deelname aan het Eurovisie Songfestival. Ze vertelt dat ze advies heeft gevraagd aan Conchita Wurst. Zou Courtney straks ook haar baard laten staan?

We schreven eerder al dat Courtney Act zichzelf had aangemeld voor het Eurovisie Songfestival. Op zaterdag 9 februari neemt ze het op tegen negen andere artiesten in de tv-show Eurovision – Australia Decides.

Kylie
Nu al is er de video van het lied waarmee Courtney Act een kans hoopt te maken. Die lijkt in de verte wel een beetje op Kylie’s lalalalied ‘Can’t Get You Out Of My Head’. In een interview met Attitude vertelt Courtney dat ze voor het lied heeft samengewerkt met Felicity Brit, Sky Adams en Danny Skah. Die laatste twee werkten ook mee aan Golden, het laatste album van Kylie.

Gelijke rechten
De boodschap van ‘Fight For Love’: “In veel landen is het nog steeds illegaal om op wat voor manier dan ook queer te zijn”, zegt Courtney. “Zelf hebben we gevochten voor gelijke rechten. Nu moeten we ook denken aan anderen die die rechten niet hebben.”

Conchita
Courtney vertelt verder dat zij en Conchita Wurst vrienden zijn. Ze hebben samen gezongen tijdens Mardi Gras in Sydney. “Dus heb ik haar gevraagd om tips en tricks. Ik wilde weten of ze voorafgaand aan het Songfestival door Europa heeft getoerd ter voorbereiding, dat soort dingen.”

Hier onder de video. Na 9 februari weten we of Courtney Act door mag naar Tel Aviv.

Powered by Labrador CMS