Conversietherapie verboden in Canada

Leestijd: < 1 min

Het Canadese Lagerhuis heeft een wet aangenomen waarin conversietherapie wordt verboden. Dit ging gepaard met een groot applaus en bovendien was er geen enkele tegenstem. “Een belangrijke dag voor Canada.”

De wet waarin conversietherapie wordt verboden, moet nog door de Senaat. Verwacht wordt dat ook daar weinig weerstand zal zijn tegen de wet. Eerdere pogingen om de therapie, die als doel heeft iemands seksuele geaardheid of genderidentiteit te veranderen en als zeer schadelijk wordt beschouwd, waren gestrand.

Gevangenisstraf

Dat het huidige verbod zo gemakkelijk door het Lagerhuis (de Canadese Tweede Kamer) kwam, is goed gevallen bij minister van Justitie David Lametti. “Dit is een belangrijke dag voor Canada.”

Conversietherapie wordt niet alleen verboden, maar ook bestraft met maximaal vijf jaar gevangenisstraf. Parlementslid Randy Boissonnault, die zelf gay is, zei hierover: “De dag dat lhbtq-personen geen politieke speelbal meer zijn, is een stuk dichterbij gekomen.”

Nederland nog niet zo ver

In Nederland is conversietherapie, ook wel ‘homogenezing’ genoemd, nog niet verboden. Wel wordt er aan een wetsvoorstel gewerkt.

Bron: OUTtv / Coverbeeld: UnSplash

Powered by Labrador CMS