Coming-outdag: Joe Biden komt met hartverwarmende boodschap

"Vechten voor een leven zonder angst"

Leestijd: < 1 min

De Democratische presidentskandidaat toonde zich gisteren op de internationale Coming-outdag solidair met de lhbtq-gemeenschap. Hij plaatste een hartverwarmende boodschap op Twitter en zei ervoor te vechten dat iedereen zonder angst kan leven in zijn land.

Tijdens de internationale Coming-outdag op zondag 11 oktober liet de Democratische presidentskandidaat Joe Biden weten dat hij ervoor vecht dat iedereen in de Verenigde Staten zichzelf kan zijn. Zo’n drie weken voor de verkiezingen schreef hij op Twitter dat hij belooft dat hij vecht voor gelijkheid en tegen discriminatie als hij in het Witte Huis zit.

Open, trots en vrij
Hij schreef: “Ik wil dat iedereen binnen de lhbtq-gemeenschap laten weten dat je geliefd en geaccepteerd bent zoals jezelf bent – of je al uit de kast bent of niet. Ik zal er in het Witte Huis elke dag voor vechten om van de VS een land te maken  waar je open, trots en vrij kunt leven – zonder angst.” Gevolgd door de hashtag #NationalComingOutDay.

Eerder liet Biden al weten dat hij zich volledig inzet voor de lhbtq-gemeenschap. Hij wil de toegang tot de gezondheidszorg voor lhbtq’s vergroten, een bijdrage leveren aan de strijd tegen hiv en aids, met als doel de verspreiding in 2025 tot een einde te brengen, te strijden voor lhbtq-rechten overal ter wereld en jongeren binnen de gemeenschap bescherming te bieden.

GLAAD
Dat is nu al heel wat meer dan Trump de afgelopen vier jaar heeft beloofd, al noemde die zichzelf onlangs nog ‘de meest pro-lhbtq-president in de geschiedenis’. En dat terwijl GLAAD heeft becijferd dat de regering-Trump in vier jaar tijd de lhbtq-gemeenschap meer dan 160 keer negatief heeft bejegend. Hier valt onder meer de ban onder voor transgenders om in het leger te mogen dienen.

Beeld: Creative Commons

Powered by Labrador CMS