Charli XCX neemt het op voor haar Russische fans tijdens concert in Moskou

Leestijd: < 1 min

Zangeres Charli XCX heeft tijdens haar concert in de Russische hoofdstad Moskou een aangrijpende speech gehouden waarin ze haar LHBTQ fans een hart onder de riem steekt. In Rusland mag officieel niet in het openbaar worden gepraat over homoseksualiteit, Charli had daar lak aan.

Tijdens een concert in Moskou bedankte de Britse zangeres Charli XCX de LHBTQ-gemeenschap voor hun trouwe steun en zei ze dat ze het dapper vond hoe ze het hoofd wisten te bieden tegen alle oordelen waarmee ze te maken krijgen.

Kracht
Charli zei: “Soms, en op sommige plekken, is het erg moeilijk om deel uit te maken van de LHBTQ-gemeenschap. Dus ik ben dankbaar voor iedereen die toch liefde durft te tonen, en hier naar toe komt in al die prachtige outfits en dat iedereen hier zichzelf durft te zijn. Dat is magisch. Dat ik hier getuige van mag zijn en dat ik bij jullie mag horen als een ally, dat geeft kracht.”

Shake It
Ze grapte: “Ik hou zoveel van de LHBTQ-gemeenschap omdat jullie mijn carrière in leven houden.” Daarna vertelde Charli hoe geïnspireerd ze raakt door de samenwerking met queer artiesten als Big Freedia, Pabllo Vittar, Brooke Candy en Cupcakke. Vervolgens droeg ze haar lied ‘Shake It’ op aan de community en nodigde ze drag-artiesten uit om naar het podium te komen.

Charli deelde haar speech op Twitter. Hier de beelden.

Powered by Labrador CMS