Céline Dion

Céline Dion blikt terug in een video: dit zijn 13 van haar meest iconische looks

Leestijd: 1 min

Hè gelukkig, daar is ze weer. Céline Dion was maanden uit de running vanwege ziekte en malaise, maar nu heeft ze voor Vogue een video opgenomen waarin ze 13 van haar looks bespreekt. De zangeres heeft zich ontpopt tot waar stijlicoon, zoals je hier kunt zien.

De ‘Queen of Power Ballads’ scoorde met name in de jaren negentig monsterhits, van ‘All By Myself’ en ‘The Power of Love’ tot de Titanic-klapper ‘My Heart Will Go On’. In Europa brak ze al eerder door, dankzij haar deelname aan het Eurovisie Songfestival. In 1988 kwam ze uit voor Zwitserland met ‘Ne Partez Pas Sans Moi’.

talent voor couture

De look die daarbij hoorde: een pluispermanent, een rommelig dichtgeknoopte blazer vol kreukels én enorme schoudervullingen met daaronder een soort tutu. Destijds kon niemand bevroeden dat de Canadese zangeres in haar latere carrière zou uitgroeien tot het ultieme stijlicoon. Met name Vogue ontdekte haar talent voor couture, zoals te zien is in de volgende video.

Onlangs sprak Céline opnieuw met Vogue, voor een YouTube-serie waarin een artiest wordt gevraagd om een aantal herkenbare looks uit vervlogen tijden te bespreken. Onder het genot van een kopje koffie begint ze in 1991, dus helaas komt haar Songfestival-outfit niet ter sprake. Wat we wel zien: een glittertop op een wortelbroek, met het commentaar van Céline: ‘Mode verandert nu eenmaal, en destijds was dit mooi. Kijk eens hoe zelfverzekerd ik erbij sta!” Maar ook: “Durf ik de bladzijde om te slaan?”

sprakeloos 

Natuurlijk doet ze dat, en Slien is meteen sprakeloos. Ze ziet namelijk de bruidsfoto met haar echtgenoot René Angélil, die ze is kwijtgeraakt aan kanker. Het is ontroerend om te zien hoe ze over hem vertelt.

Door de jaren heen is de zangeres zich steeds excentrieker gaan kleden, met couturestukken van topontwerpers die er op iedere andere persoon ridicuul hadden uitgezien. Kijk bijvoorbeeld naar de verentooi die ze droeg naar het MET Gala in 2019. Of een jasje met één mouw, met daaronder een T-shirt met I ❤️ Paris waaronder iemand het woord ‘Hilton’ had gekladderd.

heerlijke beelden 

En zo gaat het nog even door. Tussendoor zingt Céline ook nog een mopje, zoals te zien is in de onderstaande video. Heerlijke beelden!

Powered by Labrador CMS