Brokeback Mountain te zien als muzikale voorstelling

Er zijn nog kaarten!

Leestijd: < 1 min

Nog een kleine twee maanden en dan is het zover: een nieuwe toneeladaptatie van Brokeback Mountain gaat in première. Het gaat om een muzikale voorstelling waarin het liefdesverhaal van Ennis en Jack wordt verteld. Je moet er wel voor naar Londen, maar dan krijg je ook wat.

Het nieuwe @Sohoplace Theatre in Londen vormt op 10 mei het decor van Brokeback Mountain. Het gaat om een nieuwe toneelbewerking met muziek. De roman van Annie Proulx werd in 2005 verfilmd met in de hoofdrollen Heath Ledger als de stugge Ennis en Jake Gyllenhaal als de nuchtere Jack, die allebei een kalm boerenleven leiden, totdat ze verliefd worden op elkaar.

Cast en crew

Ashley Robinson maakt met de nieuwe adaptatie van Brokeback Mountain zijn debuut als toneelschrijver en de muziek is geschreven door Dan Gillespie Sells, die eerder de muziek schreef voor de hitmusical Everybody’s Talking About Jamie. De regie is in handen van Jonathan Butterell. Mike Faist (bekend van West Side Story) en Lucas Hedges (Manchester By The Sea) spelen respectievelijk Jack en Ennis, terwijl Fairground Attraction-zangeres Eddi Reader de liedjes vertolkt.

Annie Proulx, over de nieuwe voorstelling: “Brokeback Mountain is in verschillende vormen te zien geweest, elk met zijn eigen kenmerkende stemming en impact. Ashleys script is fris, zeer ontroerend en biedt inzichten in het verhaal die nog niet eerder te zien waren in het originele verhaal of andere adaptaties.”

Universeel verhaal

Ashley Robinson, daarover: “Het is een eer dat Annie Proulx me toevertrouwde om nieuw leven en een nieuwe vorm te geven in haar tijdloze en universele verhaal. Een verhaal dat veel betekent voor heel veel mensen, en minstens zoveel zal betekenen voor een nieuwe generatie.”

De première van Brokeback Mountain is op 10 mei. De voorstelling zal tot en met 12 augustus te zien zijn in het @Sohoplace Theatre in Londen. Meer informatie en tickets vind je op de website van het theater.

Powered by Labrador CMS