Britse zwemmer Dan Jervis na coming-out: “Nu ben ik gelukkig”

Nu mag iedereen weten dat hij gay is

Leestijd: < 1 min

De 26-jarige Britse zwemmer Dan Jervis wist al langer dat hij op mannen viel, maar pas twee jaar geleden vertelde hij het zijn beste vrienden. Nu mag iedereen weten dat hij gay is, vertelt Jervis in een interview met de BBC. “Lang miste er iets waardoor ik echt gelukkig kon zijn. Dat is nu voorbij.”

Enkele weken voordat Dan Jervis zijn opwachting maakt bij de Commonwealth Games, komt de lange-afstandszwemmer uit de kast als gay. “Ik denk dat ik het altijd al heb geweten”, vertelt hij in een interview met de BBC. “Ergens in mijn hoofd zat er iets dwars. Ik dacht dat ik biseksueel was en heb ook vriendinnen gehad van wie ik hield. Maar een jaar of drie geleden besefte ik dat ik gay ben.”

Er miste iets

Rond zijn 24e vertelde Jervis de mensen die het dichtst bij hem staan dat hij gay is. “Het had geen invloed op mijn zwemprestaties, maar wel op mij als mens. Het klinkt vrij drastisch, maar ik had niet echt plezier in mijn leven. Ik lachte, maar lang miste er iets waardoor ik echt gelukkig kon zijn. Dat is nu voorbij.”

Hij riep de hulp in van een therapeut die hij al jaren kende. “Lang heb ik mezelf gehaat, maar nu kan ik mezelf in de spiegel aankijken en blij zijn met wat ik zie.” Dat andere zwemmer eerder uit de kast kwamen, gaf Jervis het vertrouwen om hetzelfde te doen. In het interview noemt hij de namen van Michael Gunning en Mark Foster.

Voorbeeld

Nu hoopt hij zelf ook een voorbeeld te zijn voor anderen. “Toen ik jonger was, wist ik niet dat er andere zwemmers waren die ook gay zijn en aan wie ik mij kon spiegelen. Ik hoop die persoon te zijn voor anderen.”

Powered by Labrador CMS