Brendan Fraser speelt 300 kilo zware gay man in film The Whale

Leestijd: < 1 min

De vooral van The Mummy bekende acteur Brendan Fraser gaat een obese vader spelen die zich langzaam dood eet. Hij is gay en zoekt contact met zijn tienerdochter, die van hem vervreemd is. Het wordt een film die de naam The Whale heeft gekregen.

Volgens filmsite Deadline is The Whale gebaseerd op een toneelstuk met dezelfde naam dat Samuel D. Hunter in 2012 heeft geschreven. Darren Aronofsky zal de film regisseren. Die maakte eerder de films Requiem for a Dream, Mother! en Black Swan.

Hunter won meerdere prijzen voor zijn toneelstuk, waaronder een Drama Desk Award en een GLAAD Media Award. Hij heeft het stuk nu zelf bewerkt tot een filmscenario. “Dit verhaal is heel erg persoonlijk en ik ben dankbaar dat ik het nu kan delen met een groter publiek”, zegt Hunter tegen Deadline.

In de hoofdrol van obese vader is Brendan Fraser te zien. Die is bij het grote publiek vooral bekend van rollen in actiefilms al The Mummy en George of the Jungle. Er is enige reuring ontstaan toen bekend werd dat Fraser, een heteroseksuele man, in de huid kruipt van een gay personage. In de VS en het VK ligt zoiets kennelijk een stuk gevoeliger dan in Nederland.

Wanneer The Whale te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Powered by Labrador CMS