Bohemian Kiss Challenge gaat viraal na gecensureerde zoenscène

Een reactie op de censuur in de Freddie Mercury-film

Leestijd: < 1 min

In de film Bohemian Rhapsody zijn scènes te zien waarin mannen met elkaar zoenen. In Zuid-Korea zijn die beelden verwijderd of geblurred. Uit protest begonnen twee Zuid-Koreaanse Youtubers een ‘Bohemian Kiss Challenge’. De beelden zijn inmiddels viraal gegaan.

De Zuid-Koreaanse zender SBS zond afgelopen zaterdagavond de film Bohemian Rhapsody uit, waarin Rami Malek te zien is als Freddie Mercury. De biopic gaat over het muzikale en persoonlijke leven van de Queen-zanger. Logisch dus, dat ook zijn liefdes voorbijkomen.

Ongemakkelijk
SBS besloot echter dat de scènes waarin mannen met elkaar zoenen eruit te knippen. En scènes waarin op de achtergrond zoenende mannen te zien waren, werden onzichtbaar gemaakt door de shots te blurren. SBS verdedigde zijn beslissing met de opmerking dat de zoenscènes ‘erg lang waren’ en dat ze ‘ongemakkelijk’ zouden kunnen zijn voor gezinnen met kinderen.

Dit kwam de zender op kritiek te staan van de Zuid-Koreaanse lhbtq-gemeenschap en ver daarbuiten. De Youtubers Kim en Backpack, die samen het kanaal TV Mango Couple hebben, besloten het er niet bij te laten zitten. Ze startten de ‘Bohemian Kiss Challenge’ met de boodschap ‘All kisses are equal’. Meedoen is eenvoudig: gebruik die hashtag bij een foto of video waarop je zoenend bent te zien.

Iedereen kan meedoen
Backpack vertelde: “Het maakt niet uit hoe je zoent, of je in het echt een stel bent, of wat dan ook, iedereen kan meedoen. Zoen desnoods de rug van je hand om te laten zien dat je mee wilt doen.” Kim en Backpack maakten een video die inmiddels viraal is gegaan. Hier de beelden.

Powered by Labrador CMS