Boekwinkel maakt korte metten met homofobe klanten en gaat viraal

Nooit eerder verkocht ze zoveel lhbtq-boeken

Leestijd: < 1 min

Carrie Deming is het helemaal zat dat ze homofobe klanten over de vloer krijgt in haar winkel. Die zetten boeken met een lhbtq-thema met de achterkant naar voren. In een video is te zien hoe ze alles terugzet. Dat filmpje ging viraal en nu verkoopt ze meer van die boeken dan ooit…

The Dog Eared Book is de naam van een boekwinkel in Palmyra, New York. De eigenaar is Carrie Deming, die een account heeft op TikTok. Daar liet ze in  een filmpje zien dat er mensen zijn die boeken die ze niet bevallen, met de rug naar de klant zetten. Het was haar opgevallen dat dit vaak boeken zijn met een lhbtq-thema.

Rondje door de winkel

In een video is te zien hoe Deming door haar winkel loopt en de boeken weer met de cover naar voren zet, terwijl ze uitlegt: “Mensen zijn het niet altijd eens met de inhoud van de boeken die we verkopen. Sommige klanten zetten die boeken met de rug naar voren. Dus elke keer als er even geen klanten zijn, maken we een rondje door de winkel om ervoor te zorgen dat alle boeken weer goed staan.”

Onder de boeken die homofobe klanten achterstevoren zetten, zijn titels als Felix Ever After van Kacen Callender (zie foto) en Pumpkin van Julie Murphy. Dat eerste boek gaat over een transgender tienerjongen en Pumpkin volgt het leven van een jongen in Texas, wiens auditie voor een dragshow op tv op straat komt te liggen.

Schokkend vaak

Deming schrijft onder de video dat het niet elke dag gebeurt dat ze boeken moet omdraaien, maar wel dat het ‘schokkend vaak’ voorkomt.

Inmiddels is het filmpje viraal gegaan en heeft Deming meer dan een miljoen likes gekregen. Maar nog mooier is dat het aantal online bestellingen van boeken met een lhbtq-thema de pan uitrijst. Sommige boeken moest ze bijbestellen, wat ze uiteraard met plezier deed: “Ik zorg voor voldoende voorraad, om een belangrijke reden. Want boeken zijn voor iedereen.”

Bookstores are for everyone!!! #booktok #lgbtqbooks #bookstore #queerbook #censorship #bookseller #bookworm #book

@thedogearedbook

#stitch with @thedogearedbook thank you for agreeing that bookstores are for everyone!! #booktok #lgbtqbooks #bookstore #bookseller #bipocbooks

♬ original sound - The Dog Eared Book

#stitch with @thedogearedbook thank you for agreeing that bookstores are for everyone!! #booktok #lgbtqbooks #bookstore #bookseller #bipocbooks

Powered by Labrador CMS