Liefde op het eerste gezicht?

Blind date: Gert en Luc

Love: exciting and new

Leestijd: < 1 min

In een nieuwe aflevering van onze spannende blind date-rubriek stuurden we Gert (53, european visual merchandise-manager) en Luc (52, sales­manager) naar Vanderveen in Amsterdam voor een heerlijk diner voor twee.

Waarom heb je je voor de rubriek opgegeven?
Gert: “Omdat ik er weleens aan toe was om een nieuw iemand te ontmoeten.”
Luc: “Om nieuwe mensen te leren kennen.”

Wat was je eerste indruk?
Gert: “Ze zeggen weleens dat je in de eerste twaalf seconden al weet of je iemand wel of niet leuk vindt. Toen ik naar het tafeltje liep, waar ik hem al zag zitten, dacht ik meteen: dit wordt vast een leuke avond.”
Luc: “Goed. Rustig en gereserveerd. Ik vind het een kalme man.”

Zou je naar links of naar rechts hebben geswiped als je hem op Tinder zou tegenkomen?
Gert: “Dan had ik wel naar rechts geswiped.”
Luc: “Ik gebruik geen Tinder, maar ik zou
hem naar links hebben geswiped, als ik eerlijk ben.”

Waar hadden jullie het over?
Gert: “Over werk en vrienden, maar we gingen ook wel redelijk de diepte in, over dingen die je leven beïnvloeden, en hoe dat verandert als je ouder wordt. Het verbaasde me dat hij helemaal vanuit Antwerpen naar Amsterdam was gereden!”
Luc: “We hebben wat raakvlakken wat werk betreft, reizen, onze coming-out. Er vielen geen stiltes.”

“Ik ben meer extravert, hij is meer introvert, maar toch voel je bij hem een pittige gedrevenheid. dat intrigeerde mij wel”

Wat vond je interessant aan hem?
Gert: “Ik vond zijn visie op het leven interessant. En de manier waarop hij serieus kon zijn maar ook veel humor had.”
Luc: “De kalmte die hij uitstraalt. Ik ben meer extravert, hij is meer introvert, maar toch voel je bij hem een pittige gedrevenheid. Dat intrigeerde mij wel.”

Waren er dealbreakers?
Gert: “Nog niet. [Lacht] Nu je het zegt: hij zat aan de tomatensap, en ik was wel nieuwsgierig of hij nooit drinkt, of niet dronk omdat hij nog helemaal terug moest naar Antwerpen. Dat ga ik hem nog wel vragen! Als iemand helemaal niet drinkt, trek je zelf ook minder makkelijk een fles open.”
Luc: “Nee, absoluut niet.”

Wat denk je dat hij van jou vond?
Gert: “Ik denk dat hij mij ook wel leuk vond. We waren er allebei absoluut zonder verwachtingen ingegaan.”
Luc: “Ik denk dat ik wel een goede indruk maakte. Misschien vond hij mij leuker dan ik hem. Ik heb meteen verteld dat ik eerder getrouwd ben geweest en twee kinderen heb, daar reageerde hij goed op. Het is ook weleens voorgekomen dat ik het aan een date vertelde, en dat die direct opstond en wegliep.”

Hoe vond je het eten bij Vanderveen?
Gert: “Lekker! Ik was heel blij met de eend met gekarameliseerde witlof en uienringen die ik besteld had. De bediening was ook heel leuk, ze hadden precies de juiste balans tussen net iets persoonlijker zijn, zonder opdringerig te worden.”
Luc: “Subliem! Er staat voor elk wat wils op de menukaart, en de bediening was enorm vriendelijk.”

“We vonden allebei dat het nog niet klaar was”

Waren er nog gênante momenten?
Gert: “Misschien het maken van de foto. Ik keek blijkbaar te serieus, waardoor de fotograaf aan Luc vroeg om me aan het lachen te maken.”
Luc: “Nee.”

Hoe eindigde de avond?
Gert: “We hebben nummers uitgewisseld, we gaven een zoen en toen heeft hij me op de tram gezet.”
Luc: “Hij zei dat hij niet wist hoe het ging met een blind date: of we nummers moesten uitwisselen? Ik zei dat we niets moesten, maar dat het zeker wel kon.”

Ga je hem nog een keer zien?
Gert: “Ja, dat denk ik wel. We vonden allebei dat het nog niet klaar was. Ik vond het echt een súperleuke avond.”
Luc: “Ik heb een heel fijne avond gehad. Gert is een heel fijne man. Absoluut. We vonden allebei dat we nog niet waren uitgepraat en zeker nog eens af willen spreken. Dan zien we wel.”

Blind date Gert & Luc
Blind date Gert & Luc

Ook voor de volgende editie van Winq zijn we weer op zoek naar single mannen die het aandurven om gekoppeld te worden aan misschien wel de liefde van hun leven. Natuurlijk regelen wij een leuk restaurant, de rest moet je zelf doen. Zin in een date? Mail dan een paar foto’s van jezelf plus je gegevens naar romantiek@winq.com en wie weet nemen we contact met je op!

Foto's: Bete Photography

Powered by Labrador CMS