Marriage Unblocked

Björn Borg lanceert platform waarop iedereen kan trouwen

Leestijd: < 1 min

Modemerk Björn Borg komt met Marriage Unblocked, een digitaal platform waarop iedereen kan trouwen, anoniem of in het openbaar. Het is een symbolische manier om te laten zien dat iedereen zijn liefde digitaal kan bezegelen.

Björn Borg wil met Marriage Unblocked een platform neerzetten waar mensen elkaar digitaal en symbolisch het ja-woord kunnen geven. De huwelijksgeloftes komen versleuteld online te staan en de echtelieden krijgen een certificaat van het digitale huwelijk.

Sybille en Alexandra waren de eerste twee die zijn getrouwd via Marriage Unblocked. Ze komen uit Zwitserland, waar hun huwelijk niet wordt erkend. “We zijn al een tijd van plan om te trouwen, maar aangezien het niet legaal is in ons land, wisten we niet of het er ooit van zou komen. Nu we eindelijk getrouwd zijn, voelt dat fantastisch.”

Basisrecht
In meer dan driekwart van alle landen ter wereld is het nog steeds niet mogelijk om als man met een andere man te trouwen of als vrouw met een vrouw. “Houden van wie je wil, is een basisrecht”, zegt Jonas Lindberg Nyvang, global marketing director bij Björn Borg. “Met ons nieuwe platform hopen we de macht in sommige landen te decentraliseren en het huwelijk voor iedere volwassene mogelijk te maken.”

Marriage Unblocked werkt met blockchain, waarmee informatie eeuwigdurend is op te slaan, zonder betrokkenheid van derde partijen.

De campagne wordt gelanceerd tijdens de eerste FIFA World Cup-wedstrijd tussen Rusland en Saoedi-Arabië, twee landen waar de openstelling van het huwelijk nog lang niet aan de orde is.

Bron: HLN.be

Powered by Labrador CMS