Binnenkort op Netflix: Sarah Paulson speelt een heks van een zuster in Ratched

Sharon Stone doet ook mee

Leestijd: < 1 min

De legendarische film One Flew Over a Cuckoo’s Nest krijgt op 18 september een vervolg als tv-serie. Dan verschijnt Ratched op Netflix, dat is vernoemd naar de afschuwelijke hoofdzuster uit de film. Het is een rol van Sarah Paulson. Hier zie je de eerste foto’s.

Ratched is een zogeheten prequel van de film One Flew Over the Cuckoo’s Nest uit 1975, waarin te zien was hoe Jack Nicholson het leven zuur maakte van hoofdzuster Ratched. In het origineel speelde Louise Fletcher de rol van Mildred Ratched en was Michael Douglas de producent.

Ryan Murphy
In de serie Ratched neemt Sarah Paulson de titelrol voor haar rekening en is de productie in handen van Ryan Murphy, die deze week zag hoe zijn series Hollywood en Pose een aantal Emmy-nominaties binnensleepten.

In de prequel is het 1947. Mildred Ratched begint een nieuwe baan als hoofdzuster van een psychiatrisch ziekenhuis, waar nieuwe experimenten deel uitmaken van de behandeling van de patiënten. Niemand weet dan nog wat voor harteloos kreng het is, dat zonder geweten haar patiënten martelt. 

Duistere kant
Aan de buitenkant lijkt Mildred de ideale zuster, maar ze heeft een zeer duistere kant die naar buiten komt naarmate ze het systeem steeds dieper infiltreert met haar zieke geest. 

In een interview met Vanity Fair vertelde Sarah Paulson dat ze zich heel goed kon identificeren met Mildred Ratched. “Het was een eenzame vrouw en dat is wat haar karakter drijft.”

Sharon Stone
Netflix heeft meteen maar twee seizoenen besteld. Naast Sarah Paulson is Cynthia Nixon te zien, vooral bekend van Sex and the City. Een andere grote naam is Sharon Stone. Verder doen onder meer Judy Davis, Finn Wittrock, Brandon Flynn en Charlie Carver mee. 

De eerste negen afleveringen van Ratched verschijnen op 18 september op Netflix. Hier de eerste foto’s.

Powered by Labrador CMS