Binnenkort op Netflix: Pray Away, een docu over conversietherapie

Bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Exodus is de naam van een christelijke organisatie die vanaf de jaren zeventig conversietherapie aanbood onder het motto: ‘pray the gay away’. Ryan Murphy en Jason Blum hebben een documentaire gemaakt waarin mensen aan het woord komen die de therapie hebben ondergaan. Bekijk hier de nieuwe trailer.

Pray Away is de naam van een documentaire over conversietherapie, die vanaf 3 augustus te zien is op Netflix. Centraal staan de leden van de Amerikaanse organisatie Exodus International, die mensen ervan overtuigde dat je homoseksualiteit kon ‘genezen’ met gebed, met de slogan ‘pray the gay away’.

Supersterren

Op archiefbeelden is te zien hoe betrokkenen in talkshows vertelden dat ze niet langer deel uitmaakten van de lhbtq-gemeenschap. Zo vertelt een man: “Als je wilt veranderen, dan is dit een manier om dat te doen.”

In de omschrijving van de documentaire op YouTube is te lezen dat verschillende leden van de organisatie nu zelf uit de kast zijn gekomen als lhbtq. Ze vertellen dat ze zich destijds ‘supersterren’ voelden met het ‘religieuze gelijk aan hun kant’. Nu beseffen ze hoeveel kwaad ze hebben gedaan met Exodus International.

Nog altijd bestaat conversietherapie

In de documentaire wordt ook gewezen op het feit dat er nog altijd vormen van conversietherapie worden aangeboden. Ook in Nederland is in streng-christelijke kringen nog sprake van dergelijke praktijken.

Bekijk hier de trailer van Pray Away, de documentaire die vanaf 3 augustus is te zien op Netflix.

Powered by Labrador CMS