Binnenkort op Netflix: Hollywood, over gekonkel met filmsteren in de fifties

“Welcome to dreamland” - bekijk hier de trailer

Leestijd: < 1 min

Hollywood vertelt het verhaal van een groep ambitieuze acteurs en filmmakers in de jaren vlak na de Tweede Wereldoorlog. Hoe ver gingen acteurs om een rol te pakken te krijgen? Welke geheimen gingen er schuil achter de grote studio’s? En kreeg iedereen dezelfde kansen? Bekijk hier alvast de trailer.

De serie Hollywood is gemaakt door Ryan Murphy en Ian Brennan en verschijnt op 1 mei op Netflix. Te zien is hoe bekende sterren als Rock Hudson en Scarlett O’Hara voor het eerst proeven van de roem en de glitter en glamour van Tinseltown.

Waargebeurde feiten
Naast bestaande personages zijn er ook fictieve figuren toegevoegd aan het verhaal, dat op waargebeurde feiten is gebaseerd maar desondanks toch een bedenksel is van Murphy en Brennan.

Hollywood vertelt het verhaal van een groep ambitieuze acteurs en filmmakers in het Hollywood net na de Tweede Wereldoorlog. De groep probeert koste wat het kost hun showbizz dromen waar te maken in Tinseltown.

Hollywood
Hollywood

Vooroordelen
Elk personage geeft een uniek inkijk in Hollywood’s Golden Age en zet de oneerlijke vooroordelen over ras, geslacht en seksualiteit, - die er tot op vandaag de dag nog steeds zijn - in de schijnwerpers. 

Hollywood legt de decennialange machtsdynamiek bloot en onderzoekt hoe het entertainmentlandschap er uit had kunnen zien als alles zou worden ontmanteld.

Hollywood
Hollywood

Namen van acteurs die meespelen: David Corenswet als Jack, Darren Criss als Raymond, Jeremy Pope als Archie, Laura Harrier als Camille, Samara Weaving als Claire, Dylan McDermott als Ernie, Holland Taylor als Ellen Kincaid, Patti LuPone als Avis, Jim Parsons als Henry Willson, Jake Picking als Rock Hudson, Joe Mantello als Dick en Maude Apatow als Henrietta.

Dreamland
Op recensies over Hollywood rust een embargo tot 29 april, dus die hou je nog even tegoed. Maar hier is alvast de trailer van Hollywood, met als centrale vraag: wat zou die veelgebezigde term ‘Welcome to dreamland’ toch betekenen?

Powered by Labrador CMS