Binnenkort op Netflix: de Broadway-musical over prinses Diana

Leestijd: < 1 min

Diana is de naam van een Broadway-musical over de in 1997 overleden Lady Di, en had in maart in première moeten gaan. Corona gooide roet in het eten, maar er is nu ook goed nieuws voor musical- en Diana-fans. Netflix gaat de Diana begin volgend jaar uitzenden.

De show wordt binnenkort zonder publiek opgenomen in het Longacre Theatre in New York. In een persbericht zeggen producenten Beth Williams en Frank Marshall: “We spreken namens alle betrokkenen ons enthousiasme uit, nu we onze show eindelijk kunnen delen met theaterliefhebbers in de hele wereld. Hoewel er niets gaat boven live theater, zijn we vereerd dat we onderdeel mogen zijn van het kwalitatief hoogstaande aanbod van Netflix.

In Diana is Jeanna de Waal te zien als Lady Di, Roe Hartrampf als prins Charles, Erin Davie als Camilla Parker Bowles en Judy Kaye als koningin Elizabeth II. De voorstelling gaat van start op het moment dat Charles en Diana een setje zijn. Het welbekende verhaal eindigt tragisch voor Diana: na een jarenlange vechtscheiding zag zij hoe Charles zijn liefde voor Camilla herpakte, en net toen zij zelf weer gelukkig was met Dodi Al-Fayed, sloeg haar auto over de kop in een tunnel in Parijs, met haar dood tot gevolg.

The Crown
Wanneer Diana te zien is op Netflix, wordt later bekendgemaakt. In ander Diana-nieuws: de makers van The Crown hebben hun Diana gevonden voor seizoen vijf en zes. Het gaat om actrice Elizabeth Debicki, bekend van The Great Gatsby.

Powered by Labrador CMS