Smiley

Bingetip voor de kerstdagen: de Spaanse rom-comserie Smiley, in een kerstig Barcelona

Nu te zien op Netflix

Leestijd: 1 min

Barman Àlex leert Bruno kennen nadat hij per ongeluk voicemailberichten naar zijn nummer had gestuurd. Terwijl hij zich voorbereidt op kerst en oud & nieuw, bloeit er iets op tussen de twee, maar het knettert ook. Daarover gaat Smiley, een romantische en komische serie die zich afspeelt in een kerstig Barcelona. Kijktip voor de feestdagen!

Smiley staat sinds vorig jaar december op Netflix en aanvankelijk wilden we de serie nog meenemen in ons overzicht van de beste queer tv-series van 2023. Want: te laat voor de eindejaarslijsten van 2022. Maar eigenlijk verdient deze Spaanstalige serie het om solitair te schitteren in de spotlights.

aantrekken en afstoten

Want Smiley is namelijk precies wat je nodig hebt in de donkere dagen voor kerst – of tijdens de feestdagen, dat kan ook. In acht afleveringen van elk ongeveer 35 minuten ontvouwt zich het romantische verhaal van Àlex en Bruno. De jonge Bruno heeft per ongeluk de verkeerde voicemail ingesproken, namelijk die van Àlex. Ze besluiten elkaar te ontmoeten en er bloeit iets op tussen de twee. Er volgt een proces van aantrekken en afstoten, maar zoals dat altijd gaat bij een romcom VOLGT HIER GEEN SPOILER!

Intussen is Vero, de beste vriendin van Àlex, ook bezig met het vastleggen van haar relatie met Patri, maar haar ouders weten niet dat zij een vriendin heeft. Dit leidt tot een ongemakkelijke toestand aan de kerstdis die op een onverwachte wijze tot een climax komt.

lekker kijken op de bank of in bed

Een en ander speelt zich af rond kerst en oud & nieuw, in een winters Barcelona. Smiley kijkt heerlijk weg, zeker met een dekentje op de bank of gewoon lekker in bed. Hier op Netflix, en hier de trailer!

Powered by Labrador CMS