Billy Porter brengt eerbetoon aan Liz Taylor vanwege inzet aidscrisis

Leestijd: < 1 min

Elizabeth Taylor was in de jaren tachtig een van de eersten die haar betrokkenheid toonde bij de slachtoffers van de hiv- en aidscrisis. Ook zette de actrice zich in voor lhbtq-rechten. Billy Porter bedankte haar tijdens een interview voor haar inzet.

Acteur en activist Billy Porter gaf een interview aan Entertainment Tonight, waarin hij Elizabeth Taylor ter sprake bracht. Zij heeft veel betekend voor de lhbtq-rechten en dan met name op het gebied van de gezondheidszorg. Toen hiv en aids in de jaren tachtig om zich heen grepen, was er nauwelijks aandacht voor gedegen onderzoek. Op eigen houtje zamelde de actrice miljoenen dollars ingezameld om de aidscrisis te beteugelen.

Award

Billy Porter liet vorig jaar weten dat hij zelf hiv-positief is. Eerder deze maand won hij een Commitment to End Aids Award van de Elizabeth Taylor Aids Foundation. Toen hem werd gevraagd wat hij wilde zeggen tegen Liz, was daarop zijn antwoord een simpel ‘thank you’.

Vervolgens bracht hij een emotioneel eerbetoon aan de actrice, die inmiddels 89 jaar oud is. Hij zei:

“Weet je, ik ben al heel lang homo. Ik ben al uit de kast sinds de jaren '80, toen dat niet bepaald populair was. Hiv was overal om ons heen. Elizabeth Taylor was een van de eerste beroemdheden die de wereld liet zien hoe lief te hebben, hoe onvoorwaardelijke liefde eruit ziet. Om al die jaren later in haar naam geëerd te worden is... adembenemend. Ik ben al mijn hele leven kunstenaar. Maar ik heb niet altijd een platform gehad waar het iemand iets kon schelen.

Ik ben altijd dezelfde persoon geweest, ik heb dit altijd gedaan. De wereld is veranderd. Er is een evolutie gaande. We hebben een lange weg afgelegd. En ik weet dat dit soms moeilijk is te zien omdat er zoveel negativiteit is, maar we moeten ook onthouden hoe ver we zijn gekomen. En ik wil ervoor zorgen dat daar bij mij de focus op komt liggen.  

Veranderingen zullen blijven plaatsvinden. De wereld draait alleen maar vooruit. Het is een emotionele tijd, en op een goede manier. Om gezien te worden in een ruimte waar ik lange tijd niet welkom was en niet alleen niet gezien mocht worden, maar ook uit het gesprek werd verwijderd...

Het is adembenemend dat bij het kiezen voor mezelf, bij het kiezen van mijn waarheid en mijn authenticiteit, mijn leven is veranderd en het is magisch! Ik weet dat het echt, echt magisch is en dat is alles wat ik te zeggen heb.”

Bron: Queerty

Powered by Labrador CMS