Billie Eilish na coming-out: “Ik had niet door dat mensen het niet wisten”

"En laat me nu maar weer met rust"

Leestijd: < 1 min

In een interview heeft Billie Eilish laten weten dat ze ook op vrouwen valt. Toen fans haar daarna vroegen of dit een coming-out was, vroeg de zangeres zich af waarom mensen wisten dat ze meisjes ook leuk vindt. “Was dat niet duidelijk? Ik had niet door dat mensen dat niet wisten.”

In november verscheen een interview met Billie Eilish in het Amerikaanse magazine Variety. Hierin vertelde ze over haar gevoelens richting andere vrouwen. “Ik heb nooit echt het gevoel gehad dat ik goed kon omgaan met meisjes. Ik hou veel van ze, ik voel me echt tot ze aangetrokken. Ik heb diepe banden met vrouwen in mijn leven, ik voel me fysiek door ze aangetrokken. Maar ik ben ook geïntimideerd door hen en hun schoonheid en hun aanwezigheid.”

Oké, cool

Tijdens een evenement dat Variety organiseerde, ging de zangeres opnieuw in op het interview. Ze verwees hierbij naar artikelen die meldden dat ze met haar uitspraken haar coming-out had gedaan. Daarop zei ze dat ze niet echt gelooft in het concept van een coming-out. En dat ze ervan uitging dat iedereen wel wist dat ze meisjes ook leuk vindt. “Was dat niet duidelijk? Ik had niet door dat mensen dat niet wisten.”

Ze vervolgde: “Waarom kunnen wij niet gewoon bestaan? Ik praat er gewoon niet over, maar na al die artikelen dacht ik: nou, dan zal ik ook wel uit de kast zijn gekomen vandaag. Oké, cool.”  

Zenuwachtig

Ze besloot: “Het is goed dat iedereen nu weet dat ook ik zenuwachtig word als ik over dit soort dingen praat. Maar inderdaad, ik ben van de vrouwen.”

En later op Instagram: “Bedankt Variety, voor mijn award en voor mijn coming-out om elf uur ’s ochtends op een rode loper, terwijl ik over veel belangerijkere dingen had kunnen praten. Ik hou van jongens en meisjes en laat me verder met rust. Stream liever mijn lied ‘What Was I Made For’.”

Powered by Labrador CMS