Bijzondere coming-out: Spaanse profvoetballer zoent vriend na wedstrijd

Alberto Lejaragga doet gewoon waar hij zin in heeft

Leestijd: < 1 min

De Spaanse profvoetballer Alberto Lejaragga heeft op een bijzondere manier zijn coming-out gedeeld door na afloop van een succesvolle wedstrijd zijn vriend uitbundig te zoenen. De foto’s die hij deelde op social media leverden hem al duizenden likes op.

De 28-jarige Alberto Lejaragga speelt nu nog voor het professionele voetbalteam uit Marbella als keeper, maar binnenkort komt hij uit voor het succesvolle Segunda RFEF. Na afloop van een wedstrijd die het team van Marbella een promotie opleverde, zoende Lejaragga zijn vriend en plaatste daarna een foto van dat moment op Instagram.

Familiefoto

Daarnaast plaatste hij een foto van zijn familie op Twitter, met daarop ook zijn vriend in een voetbalshirt met Lejaragga’s naam erop. Hij schreef erbij: “Veel dank dat jullie er altijd voor me zijn, op de goede momenten en op minder goede momenten. Deze keer was het onze beurt om iets moois te ervaren. Dank jullie wel.”

In de reacties op zijn bericht regent het lof. Een van zijn volgers zei: “Dank je dat je zo moedig bent, je niet verstopt en vrij bent.” Een ander: “Liefhebben is vrij en een overwinning vieren met degene die je liefhebt is heel belangrijk. Gefeliciteerd en we hopen dat andere spelers je voorbeeld zullen volgen.”

Meer coming-outs

De afgelopen tijd zijn meer profvoetballers uit de kast gekomen: de Australische speler Josh Cavallo, die speelt voor de Adelaide United Football Club, en Zander Murray van de Bonnyrigg Rose Football Club. Bij de Marbella Fútbol Club hebben ze nog niet gereageerd op het nieuws van Lejaragga.

Powered by Labrador CMS