happy couple

Daan Colijn & Karl Krause met kat Stollie.

“Bij eerdere relaties dacht ik altijd dat er iets beters voorbij zou kunnen komen. Daan is iets beters”

Daan Colijn en Karl Krause reizen de wereld rond

Daan Colijn & Karl Krause met kat Stollie.
Leestijd: 3 min

De 33-jarige theatermaker Daan Colijn leerde de 35-jarige freelance schrijver en social media manager Karl Krause zeven jaar geleden in Berlijn kennen. Al snel startten ze een blog en nu reizen ze samen de hele wereld rond. 

Daan: “Zeven jaar geleden ging ik voor mijn verjaardag naar Berlijn. Ik was single en van plan een week lang te feesten, maar op de eerste avond kwam ik Karl tegen en het klikte meteen. Het was alleen lastig elkaar later die week weer te ontmoeten.”
Karl: “Ik woonde toen nog in Berlijn en had net een lange relatie afgesloten, het laatste dat ik wilde was een nieuwe relatie.”
Daan: “Dat had ik ook, maar we vonden elkaar wel leuk en sexy. Op de laatste dag nodigde Karl mij uit voor een kop thee thuis. Ik dacht dat je met thee iets anders bedoelde, maar dat was niet zo. Toen je mij uiteindelijk naar het vliegtuig bracht, gaven we elkaar een kus en daar sloeg de vonk over.”
Karl: “Ik wilde meer over hem te weten komen, daarom heb ik op dezelfde dag nog een vlucht naar Amsterdam geboekt voor twee weken later.”
Daan: “Toen rolde je uit het vliegtuig. Je liep op krukken en het was ook nog eens Koningsdag. Ik moest je dus beschermen tussen die mensenmassa. Je zou het weekend blijven, maar bleef uiteindelijk een week.”
Karl: “We hadden mooie gesprekken en emotionele discussies.”
Daan: “Het was ook een lastige situatie: we wilden geen relatie, maar vonden elkaar wel heel erg leuk.”
Karl: “We besloten er toch voor te gaan en zochten elkaar op als we tijd hadden. In Berlijn sprak een vriend van jou mij aan: ‘Jij bent toch het vriendje van Daan?’, ik voelde me onwijs trots. Even later kreeg ik een berichtje van iemand die vroeg of ik voor drie maanden in Amsterdam wilde wonen, dan zou hij in mijn huis in Berlijn gaan wonen.”
Daan: “Een week later had je ook al een baan hier, het ging heel snel. Je was eigenlijk meer bij mij dan in dat huis en kwam een paar maanden later bij mij wonen.”

daan karl happy couple
V.l.n.r. huiskat Stollie, Daan en Karl

Karl: “Het voelde gewoon goed. Ik heb eerdere relaties gehad, maar had altijd het gevoel dat er iets beters voorbij zou kunnen komen. Bij Daan had ik dat gevoel niet. Ik dacht: zo hoort het dus te voelen.”
Daan: “We zijn nu zeven jaar samen en natuurlijk hebben we ook moeilijke periodes doorgemaakt, maar de basis voelt goed.”
Karl: “We kunnen overal over praten en zijn altijd eerlijk tegen elkaar.”
Daan: “Al praten we soms iets te veel met elkaar. Jij houdt ervan om te blijven praten, ik probeer dingen vaak wat bondiger te houden.”
Karl: “Het leukste aan Daan vind ik dat hij heel zorgzaam is. Hij denkt altijd eerst aan mij.”
Daan: “En jij bent altijd positief en blij. Ik weet dat ik op je kan rekenen.”
Karl: “Toen ik naar Amsterdam verhuisde, startte ik met mijn blog ‘Karli’s World’. Naarmate onze relatie meer een focus werd, kwam Daan steeds vaker in beeld en merkte ik dat de likes omhoog schoten. Daarom besloten we de blog en Instagram naam te veranderen in ‘Couple of Men’.
Daan: “Mensen zien graag dat wij blij zijn, elkaar een kus geven of elkaars hand vasthouden. Karl staat ‘s ochtends eerder op om ons Instagramaccount bij te werken, alles bij elkaar is het best veel werk, maar het brengt ook heel veel. Onlangs zijn we naar Canada en Costa Rica geweest, dat was geweldig.”
Karl: “Het is soms een uitdaging om jezelf niet te verliezen in het creëren van content.”
Daan: “Aan de ene kant een uitdaging, maar aan de andere kant hebben we het ook fantastisch. In Costa Rica logeerden we in een prachtig resort met uitzicht op de oceaan. Er vlogen toekans voorbij en we hadden een privézwembad. We maakten foto’s voor ons Instagramaccount terwijl de zon onder ging, dat ik dat kan delen met mijn vriendje, is heel mooi.”
Karl: “En dat is dan je werk.”
Daan: “Maar we hebben ook geleerd af en toe tijd voor onszelf te nemen. Dan laten we de camera thuis en gaat het even niet om wat de rest van de wereld ervan vindt, maar gewoon om ons.”

Powered by Labrador CMS