happy couple

Luis en Stephan

“Bij de eerste date was er totaal geen chemie, tot we zoenden”

Luis en Stephan vertellen over hun relatie

Luis en Stephan
Leestijd: 4 min

De een doet aan vogue en komt een bar het liefst dansend binnen, de ander is rustiger en denkt meer na over de toekomst. Luis (26) en Stephan (28) vertellen ons over hun relatie. 

Luis: “We hebben elkaar op Grindr ontmoet. We spraken elkaar en waren allebei geil. Diezelfde avond zagen we elkaar nog.”
Stephan: “Dat is niet waar! We hebben elkaar niet ontmoet voor de seks. Al gebeurde dat wel, haha.”
Luis: “Je opende ons gesprek met: 'Ook al doe je aan voguing; ik ben niet direct afgeknapt'. Ik vond je hot, maar dat was wel een beetje jammer.”
Stephan: “Ik zat gewoon niet in dat queer wereldje.”
Luis: “Je was heel masc4masc."
Stephan: “Ik had gewoon geen ervaring.”
Luis: “En ik had een Instagram vol foto’s waarop ik aan het voguen ben. Jij woonde in Den Haag en ik in Rotterdam. Door die openingszin had ik geen zin om naar jou toe te gaan, dus kwam jij naar mij.”
Stephan: “Ik twijfelde in eerste instantie of ik wel wilde komen. Je woonde in de straat waar verschillende gaybars zitten. Ik dacht: dan zal je ook wel seks met iedereen hebben die je tegenkomt.”
Luis: “Okey, wow. Dat wist ik niet.”
Stephan: “Maar ik kwam!”
Luis: “Op het moment dat je binnenkwam, wist ik dat dit niet zou gaan werken. Je zag eruit zoals op je foto, maar kwam heel verlegen over. Na een gesprek van twee uur kwam ik tot de conclusie dat we niet eens gingen zoenen. Er was totaal geen chemie tussen ons.”

Stephan en Luis op vakantie
Stephan (links) en Luis (rechts).

Luis: “Op een gegeven moment gaf ik zelfs een hint zodat je kon weggaan, maar toen gebeurde er iets heel geks. We begonnen te zoenen en het was heerlijk. Je bleek een fantastische zoener. Van het een kwam het ander, de avond werd een nacht en toen startte ons sprookje.”
Stephan: “De tweede date was een week later.”
Luis: “Ik wilde je heel graag zien, want ik dacht dat ik de perfecte fuckbuddy had gevonden.”
Stephan: “Dat had ik ook wel door, maar dat wilde ik niet. Toen ik bij je kwam vroeg je meteen of we naar boven gingen, dat zag ik niet zitten. Toen zijn we een stuk gaan wandelen.”
Luis: “In die wandeling ging je van fuckbuddy naar een potentieel vriendje.”
Luis: “Een maand later was Utrecht Canal Pride en toen hebben we het heel leuk gehad samen. We waren aan het feesten en tussen de mannen in jockstraps kregen we een relatie.”
Stephan: “Jockstraps? Daar liep niemand in!”
Luis: “Harnassen dan.”
Stephan: “Tussen die mannen kregen we inderdaad een relatie.”

Stephan en Luis
Stephan en Luis

Luis: “Jij wilde al vrij snel dat ik jouw familie zou ontmoeten, maar dat hield ik een beetje af. In Mexico, het land waar ik geboren ben, hechten we daar meer waarde aan dan hier.”
Stephan: “Mijn moeder wilde jou heel graag ontmoeten. Ze vroeg iedere week naar je.”
Luis: “Uiteindelijk zijn we met haar uit eten gegaan. Het klikte erg goed met je moeder, we appen inmiddels heel vaak met elkaar en ze nodigde me vorig jaar zelfs uit om Sinterklaas samen te vieren. Toen heb ik ook de rest van je familie ontmoet.”
Stephan: “Je schreef een gedicht voor mijn moeder in het Nederlands en zij deed dat ook voor jou. Jouw familie heb ik vorige week ontmoet, tijdens onze vakantie in Mexico. Ik was wel een beetje nerveus, omdat je moeder heel kritisch is over jouw vriendjes.”
Luis: “Niet alleen over die van mij hoor, ook over die van mijn broertje en zusje.”
Stephan: “Ik dacht dat ze zou gaan testen of ik goed genoeg voor je ben, maar het tegenovergestelde gebeurde. Ze was heel lief en knuffelde me. Je moeder is erg ziek, dus het was lastig contact met haar te maken, maar het was heel bijzonder.”
Luis: “Ze weet dat dit de belangrijkste reden voor jou was om naar Mexico te komen, om haar nog te ontmoeten. Ze weet dat je een groot hart hebt.”

“Het moet ook altijd over seks gaan bij jou…”

Stephan: “Onze chemie is nu heel erg goed. We houden van elkaar geekiness en hebben veel inside jokes.”
Luis: “We zijn heel goed op elkaar ingespeeld inderdaad, en de seks is fantastisch.”
Stephan: “Het moet ook altijd over seks gaan bij jou…”
Luis: “Zo is het toch ook allemaal begonnen!”
Stephan: “We zijn elkaars tegenpolen. Jij bent heel pragmatisch, ik heel emotioneel. Dat botst soms.”
Luis: “Daar hebben we vaak ruzie over gehad, maar uiteindelijk brengt het ons dichter bij elkaar. We proberen elkaar steeds beter te begrijpen. Ook in onze interesses, want die zijn totaal verschillend.”
Stephan: “Ik hield vooral van crossfit, terwijl jij duizenden hobby’s hebt. Je organiseert queer dichtavonden, doet aan vogue, houdt van dansen. Ik werd voorgesteld aan een hele nieuwe wereld en het heeft wat moeite gekost om daar aan gewend te raken, maar ik steun Luis helemaal hierin en dat geldt ook andersom.”
Luis: “We steunen elkaar.”
Stephan: “We proberen nu ook wat meer voor elkaars hobby's open te staan. In het begin van onze relatie deden we heel erg veel leuke dingen samen, maar na de zomer werd dat wat minder. Toen brachten we vaak een weekend samen door op de bank.”
Luis: “Voor ons is het belangrijk dat onze relatie stabiel blijft, dat we een goede balans vinden. Het was heel intens in de eerste maanden. Mijn moeder is erg ziek, dus het is geen makkelijke tijd, maar Stephan heeft me hierin altijd gesteund. Zelf had hij net een nieuwe baan, dat was heel intens voor hem. We zijn een goed team en zo hebben we die maanden samen doorstaan en is onze liefde nog sterker geworden. Nu kijken we hoe we in elkaars leven passen. Jij wordt wat actiever en ik wat rustiger.”
Stephan: “We gaan nu elke maand een keer naar een nieuwe stad. Dan bezoeken we een museum en gaan we lekker uit eten.”

Powered by Labrador CMS