Betty White overleden: dit waren de leukste artikelen over haar, én de Golden Girls

Leestijd: < 1 min

Afgelopen weekend werd bekend dat de laatste van de vier Golden Girls, Betty White, de honderd jaar nét niet heeft gehaald. Hier hebben we regelmatig geschreven over Betty White en de Golden Girls. We zetten de leukste artikelen hier voor je op een rijtje.

Betty White heeft veel betekend voor de rol van vrouwen in Hollywood. Ze was een pionier die zich de kaas niet van het brood liet eten in een tijd dat vrouwen maar weinig te zeggen hadden in de televisie-industrie. White staat in het Guinness Book of World Records als langst werkende televisiester, want ze was er vanaf het begin bij.

Rose uit St. Olaf

Haar bekendste rol was die van Rose als een van de vier Golden Girls. De serie is van 1985 tot 1992 op de buis geweest en werd daarna talloze keren herhaald. Een van haar laatste legendarische presentatieklussen was die van de Amerikaanse versie van Benidorm Bastards.

Op de dag van haar overlijden ging een fragment uit Golden Girls viraal waarin ze een van haar oeverloze anekdotes opdist uit de tijd dat ze in St. Olaf woonde, het verhaal over de ‘Grote Haringoorlog’. We kwamen ‘m ook tegen in het in memoriam dat de Volkskrant over haar schreef.

Op Winq.nl was Betty White een graag geziene gast, solo of als onderdeel van de Golden Girls. We zetten de leukste artikelen voor je op een rijtje.

Joan Rivers ontvangt Betty White

Voor de rubriek Very Vintage duikelden we twee interviews voor je op die ze gaf aan Joan Rivers: eentje uit 1983, dus nog voordat de Golden Girls begonnen, en een uit 1990 toen de serie op haar hoogtepunt was.
Lees meer

De Golden Girls hadden een butler die gay was. Waarom moest hij weg?

Regelmatig verschijnt er een opmerkelijk bericht over de jarentachtig-sitcom Golden Girls, die gaat over vier samenwonende dames op leeftijd. In de pilot hadden ze nog een butler, die overduidelijk gay was. Waarom werd hij al na één aflevering uit de serie geschreven?
Lees meer

Betty White zingt in The Love Boat

Golden Girl Betty White schiet voor haar rol in de maritieme soap The Love Boat in standje Blanche Deveraux als ze samen met Carol Channing op mannenjacht gaat. Maar het wordt pas echt geweldig als de twee actrices losbarsten in het duet ‘Bosom Buddies’. Ook delen we andere muzikale strapatsen van de hoogbejaarde actrice.
Lees meer

Mis je de Golden Girls? Doe dan dit gezelschapsspel

Bij veel mensen leeft een intens en onomkeerbaar verlangen naar de terugkeer van de Golden Girls. Helaas voor hen is alleen Betty White nog in leven, dus een remake met de originele cast zit er niet meer in. Daarom zijn we blij met ALLE snippers die ook maar iets met de Golden Girls te maken hebben. Dit gezelschapsspel bijvoorbeeld.
Lees meer

Betty White is 95 jaar en nog altijd de coolste van ons allemaal

Actrice Betty White is vandaag jarig. 95 jaar is ze geworden, en still going strong. Dit filmpje laat op fantastische wijze zien waarom ze nog altijd zo cool is.
Lees meer

Bekijk deze Golden Girls-aflevering, met de gay broer van Blanche

Van Blanche, Dorothy, Sophia en Rose kunnen we na al die jaren nog geen genoeg krijgen. In de rubriek Very Vintage bespraken we een aflevering uit seizoen zes van Golden Girls, waarin de broer van Blanche zijn opwachting maakt. Die gay is, en wil trouwen met zijn 'very best friend'.
Lees meer

Powered by Labrador CMS