Beluister de nieuwe EP van JÓRMA, met vier epische dan wel ontwapenende tracks

Leestijd: < 1 min

AM I? AM I? is de tweede EP van JÓRMA, het artpop alter-ego van de Vlaams-Nederlandse artiest Jonathan Bonny. Op de EP staan vier nieuwe songs waarop is te horen dat de muziek- en contextmaker behoorlijke stappen heeft gezet. Voor fans van Arca, James Blake, Troye Sivan, The Knife, Ben Howard en Sufjan Stevens.

Ook JÓRMA’s tweede EP AM I? AM I? profileert zich bewust nog als een zoektocht, wat te horen is aan de uiteenlopende stilistische keuzes en diverse samenwerkingen. Omdat de vier songs al ruim een jaar door JÓRMA en diens band worden gespeeld tijdens liveshows, is de specifieke sound heel wat rijper dan bij diens debuut met de EP intro in 2021. Daarnaast maakte JÓRMA ook enorme stappen in productie en vocale techniek.

Kwetsbaar en dansbaar

JÓRMA (die/diens) is het artpop alter-ego van de Vlaams-Nederlandse muziek- en contextmaker Jonathan Bonny (hij/die). De muziek van JÓRMA wordt gekenmerkt door een combinatie van een kwetsbare singer-songwriter esthetiek, elektronische dance referenties en de invloed van Jonathan zijn achtergrond als klassiek slagwerker.

Verbinding staat centraal in het werk van JÓRMA. Dat kun je niet alleen terughoren in de lyrics van elke song, maar ook tijdens de live optredens. Met de theatrale performance THEY/THEM ontwikkelde JÓRMA in 2023 namelijk een interdisciplinaire gathering waarin het publiek wordt uitgenodigd om de meest vrije versie van zichzelf te unleashen.

Muzikaal samenzijn

Met een cast van vier muzikanten, een danser en een acteur creëert JÓRMA een muzikaal samenzijn waarin alle aanwezigen samen reflecteren op hoe we naar “de ander” kijken. THEY/THEM speelde in 2023 o.a. op Boring Festival (Haarlem), Grasnapolsky (Scheemda) en Noorderzon Festival (Groningen).

JÓRMA
JÓRMA

Dit zijn de vier tracks van AM I? AM I?:

‘Am I? Am I?’

De titelsong ‘Am I? Am I?’ is de eerste single van JÓRMA’s tweede EP en gaat over het tevergeefs wachten op antwoorden die nooit zullen komen.

‘Out of Love’

De tweede single ‘Out of Love’ is een ontwapenende piano-ballad over polyamorie. De eerste song van JÓRMA die 100% akoestisch is.

‘Human’

Minstens even ontwapenend is de dansbare elektronische queer joy track ‘Human’ die JÓRMA samen schreef met de Rotterdamse neo-soul singer/songwriter Sophia Schutte. Human gaat over het inzicht dat hoe groot de verschillen tussen mensen onderling ook mogen lijken, er steeds common ground kan gevonden worden.

‘Northern Lights’

De EP sluit af met het epische ‘Northern Lights’, waarin de klassieke muziekachtergrond van Jonathan wellicht het meest te horen is. In deze complexe emotionele song komen akoestische en elektronische elementen samen, en bezingt JÓRMA in duet met vocalist Hélène Vrijdag het noorderlicht als metafoor voor datgeen wat ons allemaal verbindt.

Music & lyrics by JÓRMA
Mix by Jasper Ras & Mirek Coutigny
Mastered by Frederik Dejongh at Jerboa Studios
Artwork by Studio Rik Versteeg (ook de foto's bij dit artikel)
Genres artpop, electronic, singer-songwriter, chamber pop, alternative

Voor fans van Arca, James Blake, The knife, Troye Sivan, Ben Howard, Sufjan Stevens

Beluister hier een preview van de tracks op AM I? AM I?.

Volg JÓRMA op Facebook, Istagram, YouTube en TikTok.

JÓRMA
JÓRMA
Powered by Labrador CMS