Bekijk Rupert Everett’s 50 Shades of Gay nu online

Is alles er beter op geworden of niet?

Leestijd: < 1 min

Vijftig jaar na de legalisering van homoseksualiteit in het VK maakte acteur Rupert Everett de documentaire 50 Shades of Gay. Hierin bracht hij de veranderingen in de lhbtq-gemeenschap in kaart. De documentaire is sinds kort online te vinden. Je bekijkt ‘m hier.

In 1967 maakt het Verenigd Koninkrijk een flinke sprong voorwaarts op het gebied van tolerantie en gelijkheid: in dat jaar vindt de legalisering van homoseksualiteit plaats. Vijftig jaar later blikt acteur Rupert Evertt – zelf homoseksueel – terug op wat er in die vijftig jaar allemaal is veranderd.

Vijftig jaar verandering

Terwijl het land zich in 2017 feliciteert met dit vijftigjarige jubileum, stelt Everett een aantal ongemakkelijke vragen: over wat er verloren is gegaan, maar ook wat er is gewonnen. In de documentaire 50 Shades of Gay ontmoet Everett een keur aan mensen uit de lhbtq-gemeenschap om een aantal van die veranderingen in kaart te brengen die in de afgelopen vijftig jaar hebben plaatsgevonden.

Thema's

Enkele thema’s die aan bod komen zijn de aidscrisis, de zichtbaarheid van lhbtq’s, de eerste samengestelde gezinnen (met de eerste 'gaybies') en de underground-cultuur van de jaren tachtig in Londen. 50 Shades of Gay staat sinds kort op YouTube. Je bekijkt ‘m hier.

Powered by Labrador CMS