Bekijk deze docu over 100 jaar ballroom culture

Reconstructing Ballroom History

Leestijd: < 1 min

Documentaires als Paris Is Burning, Kiki en The Queen legden alle drie op eigen wijze de vogue-, drag- en ballroomcultuur van New York vast. Nu komt daar een minidocu bij met de naam Reconstructing Ballroom History: Older Generations vs. Today. 

Matt Baume, de maker van Reconstructing Ballroom History: Older Generations vs. Today heeft gekeken naar de documentaires Queens at Heart (1967), The Queen (1968), Paris is Burning (1990) en Kiki (2016) en schetst aan de hand daarvan een aardig beeld van de ontwikkeling van de vogue-, drag- en ballroomscene in New York.

Hij koppelt in zijn eigen docu beelden en scènes uit de verschillende documentaires aan elkaar en maakt historische vergelijkingen. In Reconstruction Ballroom History kijkt hij bovendien wat er de afgelopen vijftig jaar is veranderd in de scene, maar ook wat er nog altijd hetzelfde is vergeleken met pakweg honderd jaar geleden. De eerste ballrooms uit de achttiende eeuw komen bij, net als de backlash in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Maker Matt Baume leidt zijn documentaire in op LGBT Nation met een begeleidende tekst. Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS