Bekijk de trailer van The Witches

Een nieuwe verfilming van het boek van Roald Dahl

Leestijd: < 1 min

De Roald Dahl-verfilming van The Witches uit 1990 met Angelica Huston als opperheks mag je met recht een klassieker noemen. Dertig jaar later komt er een nieuwe verfilming, met een diverse sterrencast. Anne Hathaway schittert deze keer als The Grand High Witch. Hier de eerste trailer.

Angelica Huston zag er best kittig uit in haar sexy zwarte jurk, tenminste: als ze zich presenteerde in de hoedanigheid van Eva Ernst. Maar als Grand High Witch was ze griezelig eng.

Muizen
De film The Witches uit 1990 was gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl uit 1983. Het verhaal gaat over heksen die zich voordoen als voorbeeldige vrouwen, maar intussen kinderen in muizen veranderen. Een jongen en zijn grootmoeder moeten een manier zien te vinden om deze heksen te vernietigen.

Destijds deed de film het aardig bij de recensenten, maar het publiek wist de weg naar de The Witches maar mondjesmaat te vinden. In de jaren daarna is The Witches echter uitgegroeid tot een cultklassieker. Naast Angelica Huston had Rowan ‘Mr. Bean’ Atkinson een leuke rol als Mr. Stringer.

Opperheks
Voor dit jaar staat een nieuwe verfilming op de planning. Robert Zemeckis heeft zich over het scenario gebogen en de film ook geregisseerd. Deze keer speelt Anne Hathaway de hoofdrol van opperheks. Octavia Spencer is gecast als grootmoeder en Stanley Tucci is Mr. Stringer. Chris Rock is aangetrokken als de verteller van het verhaal. Kristin Chenoweth speelt de rol van een muis genaamd Daisy.

De nieuwe film speelt zich af in het Alabama van de jaren zestig, en heeft dus een ander decor dan The Witches uit 1990, dat zich in het Engeland van de jaren tachtig afspeelde. En in plaats van jongetje van Noorse afkomst is de kleinzoon in de nieuwe film een Afro-Amerikaanse jongen, gespeeld door Jahzir Kadeem Bruno.

Première
De film is vanaf 22 oktober te zien op het Amerikaanse HBO Max. De Nederlandse bioscopen volgen op 16 december. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS