The New Look

Bekijk de trailer van The New Look, over het leven van couturier Christian Dior

Met een bijzondere gastrol voor Glenn Close

Leestijd: 1 min

Na Cristobal Balenciaga krijgt opnieuw een internationaal befaamde couturier een eigen tv-serie. The New Look gaat over de beginjaren van Christian Dior, die tijdens de Duitse bezetting van Parijs zijn modecarrière lanceerde te midden van al het oorlogsgeweld. De serie bestaat uit tien afleveringen en is te zien op Apple TV+. Bekijk hier de trailer.

Lang voordat House of Dior een gevestigd modeimperium was en wereldwijd talloze rode lopers werden bevolkt door mensen die zijn couture droegen, was Christian Dior al een revolutionair ontwerper. Hij begon zijn carrière tijdens de Tweede Wereldoorlog in Parijs en zorgde in 1947 voor een revolutie met zijn ‘New Look’: een nieuw silhouet voor vrouwen dat bestond uit ronde schouders, een nauwsluitende taille en lange rokken.

synopsis

In de synopsis van The New Look, een nieuwe tiendelige serie over het leven van Dior, is te lezen: “Wanneer Dior bekendheid vergaart met de baanbrekende, iconische wijze waarop hij schoonheid verbeeldt, komt de heerschappij van Coco Chanel als ’s werelds beroemdste modeontwerpster in gevaar.”

De serie bestaat uit een ware sterrencast. Ben Mendelsohn is te zien als Christian Dior, Juliette Binoche als zijn grote rivale Coco Chanel. Verder zijn John Malkovich, Maise Williams, Emily Mortimer, Claes Bang en Glenn Close te zien. Die laatste kruipt in de huid van de legendarische hoofdredactrice van modemagazine Harper’s Bazaar, Carmel Snow.

soundtrack

De soundtrack van The New Look is geproduceerd door Jack Antonoff en bevat covers van hits uit de jaren veertig en vijftig, die zijn gezongen door onder meer Lana Del Rey, Perfume Genius, Matt Healy en Florence Welch.

In hoeverre The New Look ingaat op het privéleven van Christian Dior, is nog niet bekend. Dior is nooit getrouwd en er werd veel gespeculeerd over zijn liefdesleven. Hoewel hij nooit heeft gezegd dat hij gay was, had hij mannelijke partners, onder wie Jacques Benita, een Marokkaanse zanger die dertig jaar jonger was en bij hem bleef tot aan Diors dood in 1957, toen hij stierf op 52-jarige leeftijd.

trailer

De eerste drie afleveringen van The New Look zijn vanaf 14 februari te zien op Apple TV+. Daarna volgt iedere woensdag een nieuwe afleveringen. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS