Bekijk de trailer van The Male Gaze: Three’s Company

6 korte films over driehoeksverhoudingen

Leestijd: < 1 min

Van familieruzies tot ongemakkelijke middelbare schoolherinneringen en vriendschappen die naar een hoger niveau worden getild: The Male Gaze laat in zes korte films relaties en ontmoetingen zien waar twee drie worden en buitenstaanders de strijd aangaan. Bekijk hier de trailer.

Wat gebeurt er als een bestaande relatie op de proef wordt gesteld door een buitenstaander? Wat is dan de groepsdynamiek in het spel? The Male Gaze heeft een zestal korte films gebundeld die zijn te bekijken via Vimeo en Amazon Prime. De films hebben een gezamenlijke speeltijd van 98 minuten. Hieronder volgt een korte samenvatting per film, gevolgd door de trailer.

Golden Boys

Regie: Jill Riley, Canada, 8 minuten
Een dertiger die een zooitje van zijn leven heeft gemaakt, besluit samen met twee vrienden van vroeger die wél succesvol zijn een inbraak te plegen in hun oude school. In die privéschool halen ze herinneringen op aan hun middelbare schooltijd, maar bepaalde herinneringen zorgen ervoor dat de bevriende jongens die ze waren nu voor problemen zorgen. Een film over mannelijkheid, angst, ontkenning, met een flinke vleug melancholie.

In Beating Cells

Regie: Richard Kranzin, Duitsland, 25 minuten
De zon gaat onder tijdens de roadtrip van koppels Rico en Eva en Friedrich en Julia. Er zijn hechte banden ontstaan binnen de groep, speciaal tussen de vrijgevochten Rico en de denker Friedrich, die in het reine komt met een kant van zijn seksualiteit die voorheen in de schaduw bleef. Terwijl het viertal drinkt, feest, zwemt en de uren doorbrengt aan een pittoresk meer, slinkt de voedselvoorraad en begint hun idyllische glans te verliezen.

The Middle of the Lake (Le Milieu d'un Lac)

Regie: Guillaume Mainguet, Frankrijk, 22 minuten
Na de crematie van zijn vader komen de kinderen samen met de rest van de  bijeen in de slagerij van het gezin voor een laatste eerbetoon. Er staat eten klaar op tafel, er zijn toespraken en wijn in overvloed, maar toch hangt er spanning in de lucht. Wanneer Vincent aankondigt dat hij eerder zal vertrekken met zijn vriend Olivier, mengt broer Thierry zich in de strijd.

Gilles

Regie: Jordi Wijnalda, Nederland, 6 minuten
Op een zaterdagavond in de ‘Stad van de Liefde’ zijn twee gezworen vijanden, gefrustreerd door de wijze waarop de samenleving hen reduceert tot stereotypen, verenigd in hun haat voor iemand die ze nog meer verachten dan elkaar: een homoseksuele man.

Kiko’s Saints (Les Saints de Kiko)

Regie: Manuel Marmier, Frankrijk, 25 minuten
Kiko is een Japanse illustrator die een opdracht heeft in Frankrijk. Ze brengt haar dagen door met tekenen in de rust van de duinen. Op een dag ziet ze een paar naakte, gespierde minnaars in de branding. Het duurt niet lang of het bespioneren van de mannen en het op papier zetten van hun sexcapades wordt een obsessie.

With Thelma (Avec Thelma)

Regie: Ann Sirot en Raphaël Balboni, België, 14 minuten
Twee bezorgde ouders zitten vast in IJsland vanwege een vulkaanuitbarsting.  Ze hun vrienden Jean en Vincent om voor hun dochtertje Thelma te zorgen. Dagenlang maakt het meisje het leven van Jean en Vincent tot een hel. Toch duurt het niet lang voordat het stel voor haar smelt. Ondanks alle tegenspoed blijkt de grootste kinderhater te beschikken over vaderlijke gevoelens.

Coverbeeld: In Beating Cells

Powered by Labrador CMS