Bekijk de trailer van The French Boys: zes korte Franse films verzameld

Leestijd: < 1 min

Zes korte Franse films zijn verzameld onder de noemer The French Boys. Je bekijkt deze films als één geheel achter elkaar via Vimeo of Amazon Prime. Om alvast een indruk te krijgen is hier de trailer.

New Queer Visions Media is een onafhankelijke filmdistributeur die korte films uitbrengt door ze onder te brengen in thema’s. Deze keer gaat het om zes Franstalige films met ondertiteling in het Engels, Duits, Spaans en Italiaans. Hieronder een overzicht per film, gevolgd door de trailer.

Fairyocious (Féeroce)
Regie: Fabien Ara, 13 minuten
Moeder Alma weet zich geen raad met haar zoon Simon, als die verkleed als fee naar school wil gaan. Als ze een buurman om hulp vraagt, krijgen alle bewoners in het gebouw ruzie over Simon.

The Graffiti
Regie: Aurelien Laplace, 10 minuten
De burgemeester van een klein dorp probeert wanhopig de hulp van de plaatselijke arts in te roepen om een probleem op te lossen: iemand heeft homofobe kreten gespoten op de muur van een historisch monument bij de kerk. Wat nog erger is, dat de tekst impliceert dat het paar een gruwelijke misdaad heeft gepleegd.

Eva
Regie: Florent Médina, 10 minuten
Gabriel is een verlegen jongen die besluit de hulp in te roepen van Eva om hem te helpen zijn seksuele verlangens onder ogen te zien. Hoewel het hem niet lukt om met haar te vrijen, neemt hun ontmoeting een onverwachte wending en wordt het een ongewone eerste keer.

A New Breath (Second Souffle)
Regie: Nina Parent, 27 minuten
De teruggetrokken tiener Gabriel brengt zijn dagen door met het filmen van zijn moeder, die in een diepe depressie verkeert. Hij gebruikt daarvoor de videocamera van zijn afwezige oudere broer. Met die camera bespioneert hij de knappe danser Antoine op het strand. Gabriel merkt hij dat hij en zijn camera worden aangetrokken door iets nieuws en opwindends - iets wat de grens tussen regisseur en onderwerp ver overschrijdt.

Masculine
Regie: Zoé Chadeau, 19 minuten
Arthus en Marin hebben elkaar onlangs leren kennen na een speelse ontmoeting in een nabijgelegen bar. In de schemering van de nacht gaan ze een gesprek aan waarbij ze elkaar niet alleen in een nieuw licht zien, maar ook een onverwachte en diepe aantrekkingskracht opbloeit.

The Tightrope Walkers (Les équilibristes)
Regie: Gilles Tillet, 18 minuten
Als Vincent Jean-Christophe op het strand ziet, is de aantrekkingskracht meteen merkbaar. Ze verspillen geen tijd om intiem met elkaar te worden. De volgende ochtend onthult Jean-Christophe echter iets dat Vincents leven op zijn kop zet. Hoe komen ze de dag door?

Deze zes films zijn verzameld onder The French Boys 3. Je vindt ze hier. Dit is de trailer!

Powered by Labrador CMS