Bekijk de trailer van The Fall of the House of Usher

Plus een superspannend fragment

Leestijd: < 1 min

Volgende week gaat The Fall of the House of Usher in première op Netflix, een horrorserie over een familie die een farmaceutisch bedrijf runt en wordt belaagd door een mysterieuze vrouw, waardoor ze hun leven niet zeker zijn. Bekijk hier de trailer en twee fragmenten van dit horrordrama met een aantal queer personages.

Roderick en Madeline Usher hebben van hun farmaceutische bedrijf Fortuno Pharmaceuticals een compleet imperium gemaakt waarin alles draait om macht, rijkdom en privilege. Het succes heeft ook een diepzwarte keerzijde, namelijk dat een van hun medicijnen heeft bijgedragen aan de epidemische verslaving van duizenden mensen.

Wanneer de erfgenamen van de Usher-dynastie een voor een dood beginnen neer te vallen, dreigen de geheimen van het familie-imperium blootgelegd te worden. En wie is die mysterieuze vrouw uit hun jeugd, die het kennelijk op de Ushers heeft voorzien?

Mike Flanagan

The Fall of the House of Usher is geïnspireerd op een verhaal van Edgar Allen Poe. De serie is gemaakt door Mike Flanagan, bekend van het doodenge horrordrama The Haunting of Hill House, ook te zien op Netflix.

In die serie was Kate Siegel te zien en zij speelt ook een rol in The Fall of the House of Usher. Hier is ze te zien als Camille, een pr-dame die trio’s heeft met haar assistenten. Een andere queer rol is weggelegd voor actrice T’Nia Miller, die te zien is als Victorine, een lesbische onderzoeker die een relatie heeft met een chirurg.

Queer personages

En zo zijn er meer queer personages, of zoals Roderick Usher het zelf omschrijft: “Mijn zes nakomelingen zijn de ergste rijke gays die je ooit hebt ontmoet.” The Fall of the House of Usher is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.

Bekijk hieronder de trailer, gevolgd door twee fragmenten: een waarin de familie zichzelf introduceert en eentje met een doodenge ontmoeting.

Powered by Labrador CMS