Bekijk de trailer van The Crown – de finale afleveringen

Leestijd: < 1 min

Over een week verschijnt het laatste staartje van The Crown op Netflix, of zoals de makers het zelf zeggen: The Epic Conclusion. Er zijn nog zes afleveringen te gaan en onlangs verscheen een korte vooruitblik op YouTube. Bekijk hier de trailer! Intussen staat er ook een spin-off in de planning over de schandalen rond prins Andrew en Sarah ‘Fergie’ Ferguson…

Na zes seizoenen komt er een einde aan de duurste en bejubelde maar ook bekritiseerde Netflix-serie The Crown. Van het laatste seizoen verschenen de eerste vier afleveringen op 16 november op het streamingplatform, op 14 december volgende de laatste zes.

In de finale afleveringen draait het om de nasleep van de dood van prinses Diana. Het Britse koninklijk huis heeft flink aan populariteit ingeboet. Hoe moeten ze nu verder?

Volwassen jongemannen

Te zien is hoe de prinsen William en Harry zijn opgegroeid tot volwassen jongemannen. In de trailer zien we een glimp van Catherine, Williams toekomstige vrouw. Ook is te zien hoe koningin Elizabeth II terugblikt op haar lange tijd op de troon. Ook komt het huwelijk van Charles en Camilla eraan, dat jarenlang werd tegengehouden door zijn ouders.

Spin-off

Komt hiermee een einde aan een tijdperk? Als het aan de makers van The Crown ligt, niet. Producent Andy Harries denkt alvast aan een spin-off waarin de schandalen rond Sarah Ferguson en prins Andrew aan bod komen.

Beiden wisten hun buitenechtelijke escapades niet uit de tabloids te houden, met als gevolg dat in 1992 de beelden de wereld rondgingen van Fergie en haar minnaar, de Amerikaanse zakenman John Bryan, die hartstochtelijk aan haar teen sabbelde aan de rand van een zwembad in Saint Tropez.

Kritiek

De kritiek op The Crown luidde dat de bedenkers van The Crown iets te vaak een loopje namen met de waarheid. Volgens actrice Judi Dench overschreed de serie ‘de grens tussen waarheid en sensatiezucht’. Hierop zei Harries laconiek dat The Crown heel wat pikante en ronduit smakeloze gebeurtenissen uit de geschiedenis van de Britse royals links had laten liggen.

Afijn, hier de trailer van het staartje van The Crown.

Powered by Labrador CMS