Bekijk de trailer van queer biopic Maestro, met Bradley Cooper als Leonard Bernstein

Leestijd: < 1 min

Leonard Bernstein was een bekende componist en dirigent die relaties aanging met zowel mannen als vrouwen. Bradley Cooper speelt hem in de film Maestro, die vanaf 20 december is te zien op Netflix. Bekijk hier de trailer.

Bradley Cooper staat niet alleen voor, maar ook achter de camera, want voor het eerst sinds A Star Is Born (2019) regisseert hij de film waarin hijzelf te zien is. Maestro is een biopic over Leonard Bernstein, de iconische componist en dirigent die een levenslange relatie had met Felicia Montealegre Cohn Bernstein, maar er ook verhoudingen opnahield met andere vrouwen en mannen.

Sterrencast

Felicia wordt gespeeld door Carey Mulligan, bekend van Promising Young Woman. Maestro bestaat uit een behoorlijke sterrencast, met namen als Matt Bomer, Maya Hawke, Sarah Silverman, Josh Hamilton, Scott Ellis, Gideon Glick, Sam Nivola, Alexa Swinton en Miriam Shor.

Ook het team van producenten is beroemd. Naast Bradley Cooper zijn dit Martin Scorsese, Steven Spielberg, Fred Berner, Amy Durning en Kristie Macosko Krieger.

Liefdesbrief

Maestro is na Tár de tweede film dit jaar die gaat over een dirigent. Netflix omschrijft de film als ‘een liefdesbrief die is gewijd aan leven en kunst. Maestro is een episch portret van familie en liefde’.

Maestro is vanaf 20 december te zien op Netflix. Hier de trailer.

Powered by Labrador CMS