Bekijk de trailer van Niemand in de Stad

Speelfilmdebuut van Michiel van Erp

Leestijd: < 1 min

Michiel van Erp ken je natuurlijk van zijn documentaireseries. Maar hij maakte ook de vierdelige dramaserie over Ramses Shaffy. Nu heeft Van Erp een film gemaakt over drie vrienden in Amsterdam, die op eigen benen proberen te staan: Niemand in de Stad

Niemand in de Stad is het speelfilmdebuut van Michiel van Erp. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philip Huff, met hoofdrollen voor Minne Koole, Jonas Smulders en Chris Peters. Ook acteurs als Anneke Blok, Huub van der Lubbe, Ariane Schluter en Hans Kesting zijn te zien in de film. Niemand in de Stad opent het Nederlands Film Festival op 27 september en is vanaf 4 oktober landelijk in de bioscoop te zien.

Drie vrienden
Drie jonge vrienden worden met vallen en opstaan volwassen tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen zij los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren zij wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Michiel van Erp zegt over Niemand in de Stad: “Dit is een verhaal over vriendschap, over verlangens, en over volwassen worden. In het niemandsland tussen jeugd en volwassenheid is het lastig uit te vinden wie je werkelijk bent. Bijna al mijn (documentaire-)films gaan over mensen die tornen aan het leven dat ze leiden en die uitdagingen aangaan. En ook bij mijn eerste dramaserie Ramses was het kiezen voor een eigen weg in het leven het belangrijkste thema: alle personages in Ramses waren op zoek naar de ultieme levensvervulling. Precies zoals Philip en zijn vrienden Matt en Jacob in Niemand in de Stad.”

In het oktobernummer van Winq lees je een uitgebreid interview met Michiel van Erp, Philip Huf en Chris Peters.

Hieronder de trailer.

Powered by Labrador CMS