Bekijk de trailer van Maisie, de film over een dragqueen van 88 jaar

Ze treedt al meer dan een halve eeuw op

Leestijd: < 1 min

David Raven is 88 jaar en treedt nog steeds op als dragqueen, genaamd Maisie Trollette. Daarmee is ze een van de oudste actieve queens in Groot-Brittannië. In een documentaire genaamd Maisie is te zien hoe David transformeert in zijn vrouwelijke alter ego, worstelt met ouder worden en repeteert voor een bijzonder verjaardagsfeest. Bekijk hier de trailer.

Al meer dan een halve eeuw treedt David Raven op als Maisie Trollette. Zij staat bekend als de oudste nog actieve dragartiest. Raven werd in 1933 geboren in Cornwall en verhuisde in de jaren zestig naar Londen, alwaar hij zijn personage Maisie tot leven bracht. Ze trad regelmatig op in The Black Cap in Camden en The Royal Vauxhall Tavern. In de jaren zeventig vertrok Raven naar Brighton. Sindsdien is zijn Maisie daar een gevierd icoon in de lokale dragscene.

Ontroerend en hilarisch

Lee Cooper heeft nu een documentaire gemaakt over Maisie Trollette, die zowel ontroerend is als hilarisch. Te zien is hoe er een vrolijke rivaliteit ontstaat als ze de Amerikaanse Darcelle XV ontmoet, ’s werelds alleroudste dragqueen, die speciaal voor Maisies 85e verjaardag vanuit de States wordt ingevlogen. Tussen de vrolijke scènes door komen ook de mindere kanten van het ouder worden aan bod.

Releasedatum onbekend

Maisie is inmiddels bekroond als beste documentaire door de Dublin Film Festival Critics Circle. De film gaat in het VK in première op 5 augustus 2022. Een Nederlandse releasedatum is nog niet bekend, maar we wilden je de onlangs verschenen trailer zeker niet onthouden.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS