Bekijk de trailer van Love to Love You, een docu over het leven van Donna Summer

Leestijd: < 1 min

Ze kreunde ‘Love to Love You Baby’ naar de hoogste regionen van de hitparade en scoorde een nóg grotere hit met ‘I Feel Love’. Maar het leven van Donna Summer bestond uit zoveel meer. Er is nu een documentaire gemaakt over deze ultieme discodiva. Bekijk hier de trailer.

Disco-icoon Donna Summer staat centraal in een nieuwe documentaire genaamd Love to Love You, Donna Summer. Deze is geregisseerd door filmmaker Roger Ross Williams en Summers dochter Brooklyn Sudano.

Nooit eerder vertoonde privévideo's

De documentaire belicht de hoogtepunten en dieptepunten uit het leven van de superster. Te zien zijn beelden van live-optredens, foto’s, nooit eerder vertoonde privévideo’s en interviews met familieleden van Donna Summer.

Donna Summer scoorde tal van hits vanaf de jaren zeventig, waaronder de song waarnaar de documentaire is vernoemd, ‘Love to Love You Baby’. Maar denk ook aan ‘Last Dance’, ‘Bad Girls’, ‘Hot Stuff’, ‘I Feel Love’, ‘MacArthur Park’ (waarvan de ‘Suite’-versie ruim 17 minuten doorgaat), ‘State of Independence’, ‘She Works Hard for the Money’ en ‘This Time I Know It’s for Real’.

Wel of geen pijnlijke uitspraken

Summer had een enorme gay following, die ze in één klap van zich vervreemde door te zeggen dat de Heere Adam and Eve had geschapen, niet Adam and Steve. Later ontkende ze dat ze deze uitspraken had gedaan en vroeg ze om vergeving aan iedereen die ze pijn had gedaan.

Of die episode ook voorbijkomt in de documentaire, is niet bekend. Feit is dat Donna Summer altijd de Queen of Disco is gebleven en haar muziek leeft nog altijd voort. Summer zelf niet meer: zij overleed op 17 mei 2012 aan de gevolgen van longkanker.

Première: 20 mei

Love to Love You, Donna Summer gaat op 20 mei in première op HBO Max. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS