Bekijk de trailer van Femme, over de wraak van een dragqueen

Leestijd: < 1 min

Aphrodite Banks is een glamoureuze dragqueen die naam heeft gemaakt in de Londense scene. Ze neemt wraak nadat ze te maken heeft gekregen met uitgaansgeweld. Bekijk hier de trailer van Femme, die alvast een tipje van de sluier oplicht over hoe die wraak er precies uitziet…

Met Femme maken Sam H. Freeman en Ng Choon Ping hun regiedebuut. De film is gebaseerd op een kortere film met dezelfde naam, die vorig jaar in première ging op het SXSW Festival en een nominatie kreeg voor een BAFTA (de belangrijkste Britse filmprijs).

Uitgaansgeweld

In Femme is te zien hoe Jules (een rol van Misfits- en Generation-acteur Nathan Stewart-Jarrett) slachtoffer wordt van uitgaansgeweld als die verkleed is als dragqueen Aphrodite Banks. Te zien is hoe een man genaamd Preston (gespeeld door 1917-acteur George Mackay) hem zo toetakelt dat Jules zijn nachtelijke carrière als dragqueen bijna in duigen ziet vallen.

Jules krijgt de schrik van zijn leven als hij Preston weer tegenkomt in een gay sauna. Preston herkent Jules niet, want die is niet in drag. Jules komt erachter dat zijn belager diep in de kast zit. Hij met Preston aan te pappen en als hij eenmaal diep is geïnfiltreerd in diens leven, besluit hij wraak te nemen in de hoedanigheid van Aphrodite. Gaat dat ook daadwerkelijk gebeuren of zal hij Preston vergeven?

Wraakverhaal

Volgens de filmmakers draait Femme om het verkennen van conventionele ideeën over seksualiteit, mannelijkheid, identiteit en het patriarchaat. Aan filmmagazine Variety vertellen ze bovendien dat ze de klassieke mannelijkheid van een thriller op z’n kop te zetten. “Door een vreemde hoofdrolspeler centraal te stellen in ons wraakverhaal, wilden we ons eigen stempel drukken op een genre waarvan we houden, maar waarbinnen we ons vaak buitengesloten hebben gevoeld.”

Femme is te zien tijdens het Filmfestival in Berlijn, maar heeft nog geen verdere releasedatum. Zodra er meer bekend is, laten we dat weten. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS