Bekijk de trailer van de nieuwe documentaire over Rock Hudson: All That Heaven Allowed

Leestijd: < 1 min

Rock Hudson was een van Amerika’s meest gevierde filmiconen, die in 1985 overleed aan de gevolgen van aids. Tot dat moment wisten alleen intimi van zijn geheime leven in the Hollywood closet. Zijn leven is onderwerp van de documentaire Rock Hudson: All That Heaven Allowed. Bekijk hier de trailer.

Rock Hudson: All That Heaven Allowed is een intiem portret van acteur Rock Hudson, een van Hollywoods meest gevierde hoofdrolspelers uit de jaren ‘50 en ‘60 en een icoon uit de gouden eeuw van Hollywood.

Schok

Zijn diagnose en uiteindelijke dood aan aids bracht in 1985 een schok van jewelste teweeg. Vervolgens veranderde de manier waarop het publiek de aids-pandemie waarnam.

Geboren als Roy Fitzgerald en omgedoopt tot Rock Hudson door zijn agent, met zijn lengte van 1,96 meter, sterke lichaamsbouw en gebeitelde knappe uiterlijk was Hudson de belichaming van romantische mannelijkheid en heteroseksualiteit.

Dubbelleven

De documentaire Rock Hudson: All That Heaven Allowed laat het verhaal zien van een man die een dubbelleven leidde, wiens publieke persoonlijkheid zorgvuldig werd gefabriceerd en georkestreerd door het studiosysteem, terwijl hij vreesde voor een ontdekking die mogelijk zijn carrière zou beëindigen: dat hij privé leefde als homoseksuele man.

Rock Hudson: All That Heaven Allowed is vanaf 28 juni te zien op HBO Max. Bekijk hier de trailer.

Powered by Labrador CMS