Bekijk de trailer van Aristotle and Dante, een coming-of-age film

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Leestijd: < 1 min

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe is de naam van een coming-of-age film waarin twee tienerjongens niet alleen het universum, maar ook elkaar ontdekken. De film speelt zich af in El Paso, Texas in 1987. Bekijk hier de trailer.

De synopsis van de film luidt: “de 15-jarige Aristoteles Mendoza is die boos op de wereld en zou er het liefst in verdwijnen.  Maar dan ontmoet hij Dante Quintana in het plaatselijke zwembad, en alles verandert.

Dante is alles wat Ari niet is, namelijk reislustig en artistiek. Dante verstoort de wereld van Aristoteles en laat hem kennismaken met muziek en poëzie. Dante laat Ari toe in zijn leven en ze worden vrienden. Zijn universum wordt steeds groter, waardoor het voor Dante steeds moeilijker wordt om de façade van isolatie te handhaven, die hem zolang heeft beschermd.

Uit elkaar gerukt

Hun avontuurlijke zomer komt abrupt tot een einde wanneer de jongens uit elkaar worden gerukt. Ari gebruikt de afwezigheid van Dante om te begrijpen wie hij wil zijn in de wereld. Ari moet beslissen of hij gaat leven in de wereld van oneindige mogelijkheden die Dante vertegenwoordigt.

In het begin houdt angst Aristoteles in gijzeling en trekt hij zich terug in zijn eenzame bestaan. Maar Ari realiseert zich al snel dat hij de wereld niet kan zien door Dantes ogen. Kan hij de geheimen, waarvan hij niet eens wist dat hij ze bewaarde, loslaten en de wonderen van het universum omarmen?

Trailer

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe is gebaseerd op het gelijknamige boek van Benjamin Alire Sáenz. Regisseur en scenarioschrijver van de film is Aitch Alberto. Max Pelayo speelt de rol van Aristotle en Reese Gonzales is te zien als Dante. Eugenio Derbez, Eva Longoria, Veronica Falcon en Kevin Alejandro zijn ook in de film te zien.

De film ging in première tijdens het 47e Internationale Toronto Film Festival in september 2022. Een wereldwijde release staat gepland voor september 2023, al is niet bekend of de film dan ook in Nederland te zien zal zijn.

Hier de trailer!

Powered by Labrador CMS