Bekijk de trailer van And Just Like That – seizoen 2

Nu te zien op HBO Max

Leestijd: < 1 min

De reboot van Sex and the City ging in December 2021 in première en wist lang niet iedereen te bekoren: Kim Cattrall deed niet mee, Carrie schreef geen columns meer maar maakte een podcast en volgens sommigen was And Just Like That, zoals de serie nu ineens heette, hyperwoke. Vandaag gaat seizoen twee van start op HBO Max en de grootste verrassing is… de mini-comeback van Cattrall! Bekijk hier de trailer.

And Just Like That draait om drie vriendinnen die inmiddels allemaal vijftig+ zijn. Destijds luidde de kritiek op Sex and the City dat de cast wel heel erg gelijkmatig was, iets waar actrice Sarah Jessica Parker tegenwoordig uitgebreid bij stilstaat in interviews. In het AD is te lezen dat de makers, onder wie Parker die als executive producer aan de serie is verbonden, de kritiek ter harte hebben genomen. “De personages zijn diverser en er is meer variatie in de seksuele belevenissen van de hoofdrolspelers.”

Voorbinddildo

Een voorbeeld daarvan is de nieuwe relatie van Miranda, de non-binaire Mexicaans-Ierse comedian Che Diaz (Sara Ramirez uit Grey’s Anatomy). In een van de scènes is te zien hoe Miranda hen met een voorbinddildo probeert te bevredigen, iets wat volgens De Telegraaf het dieptepunt van de serie is.

In dat artikel wordt het overmatige botoxgebruik als een ander dieptepunt aangevoerd: “Tony Danza (Tony Micelli uit Who’s the boss) die een gastrolletje heeft maakt het wel erg bont. Wat is er met zijn voorhoofd gebeurd?”

Kim Cattrall keert (een beetje) terug

Dan is er nog de terugkeer van Kim Cattrall in de serie. Zij wilde aanvankelijk niets meer te maken hebben met Sarah Jessica Parker, met wie ze een ‘giftige’ relatie onderhield. Parker heeft dat altijd gebagatelliseerd, maar ook in het nieuwe seizoen is ze ze weer heel even terug.

Maar verwacht er niet te veel van, aldus wederom de Telegraaf: “Je moet helemaal doorspoelen naar de laatste aflevering van het tweede seizoen om een glimp van haar op te vangen. Dan mengt ze zich nog niet tussen de dames, maar is er slechts een telefoongesprek tussen Carrie en de blonde diva, waarin ze volgens insiders niet eens echt met elkaar bellen. De scènes zouden zelfs apart opgenomen zijn om conflicten te voorkomen.”

HBO Max

Afijn, vandaag gaat het tweede seizoen van And Just Like That van start op HBO Max. Bekijk hier alvast de trailer.

Powered by Labrador CMS