Video

Bekijk de trailer van 1985, een hartverscheurend drama over aids

Leestijd: < 1 min

In een jaar tijd ging Adrian naar zes begrafenissen. Vanuit New York City keert hij terug naar zijn ouderlijk huis in Texas, waar hij wordt herenigd met zijn religieuze familie. Hoe koppelt hij deze twee werelden aan elkaar? Hier is de trailer van 1985.

1985 was aanvankelijk een korte film van scenarioschrijver en regisseur Yen Tan. Hij heeft hier nu een speelfilm van gemaakt van 85 minuten. 1985 is gefilmd in zwart/wit op 16mm film, waardoor de beelden een rauw effect hebben.

Adrian is de hoofdpersoon in 1985. De rol wordt gespeeld door Cory Michael Smith. Adrian is drie jaar niet thuis geweest. In New York is hij openlijk gay, maar eenmaal terug bij zijn familie voor de kerstdagen houdt hij zijn homoseksualiteit geheim. Hij kan ook met niemand praten over zijn leven in New York, waar hij in een jaar tijd naar zeker zes begrafenissen is geweest.

Terwijl de aidscrisis om zich heen grijpt, moet Adrian de schijn ophouden in Texas. Hij probeert zijn jongere broer Andrew beter te leren kennen (een rol van Aidan Langford) en dan zijn er nog problemen met Carly, zijn jeugdvriendin (gespeeld door Jamie Chung).

1985 gaat op 26 oktober in première in de VS. Hou Moviemeter.nl in de gaten voor een Nederlandse releasedatum.

Powered by Labrador CMS