Bekijk de opgepoetste versie van Madonna’s Virgin Tour

Gerestaureerd door een fan

Leestijd: < 1 min

In 1985 was de Madonnamania enorm. Ze domineerde de top tien en trok met haar Virgin Tour door de Verenigde Staten. Er is nu een opgepoetste versie opgedoken, waarin Eighties Madonna schittert in full force. Van ‘Everybody’ en ‘Lucky Star’ tot ‘Dress You Up’ en ‘Material Girl’: deze Virgin Tour ziet er een tikkie scherper uit.

Nu tv’s steeds groter worden en het beeld steeds scherper, is het soms een hel om naar video’s uit vervlogen tijden te kijken. Het beeld is korrelig, de kleuren zijn vervaagd, het formaat klopt van geen kant en dan gaat het vaak ook nog om door particuliere fans online gezette beelden die rechtstreeks van een VHS-tape zijn getrokken.

4K-makeover
Gelukkig staat de techniek voor niets. Steeds meer muziekvideo’s krijgen een zogeheten ‘4K-makeover’, met als resultaat bijvoorbeeld een prachtig heldere, gedetailleerde nieuwe versie van Wham!’s ‘Last Christmas', zie hier de verschillen

Een zekere InterlacedGeek heeft nu Madonna’s Virgin Tour onderhanden genomen. De beeldkwaliteit was op DVD redelijk te doen, maar online bleef daar niet zo heel veel moois van over. In de onderstaande versie zul je zien dat een en ander flink is opgeknapt. De maker zelf is nog niet helemaal tevreden over het resultaat, zo schrijft hij op YouTube. Hij noemt het dan ook geen 4K, maar 2K.

Over de Virgin Tour
Nog even wat tourfeiten op een rijtje: Madonna toerde van 10 april 1985 tot 11 juni van datzelfde jaar door Noord-Amerika, waarbij ze veertig concerten gaf. De Beastie Boys waren geboekt als voorprogramma, en hun luide rap-rock sloot naar eigen zeggen zo slecht aan bij de fans van Madonna dat de zangeres daarna alleen maar kon meevallen.

De tour was bijna overal uitverkocht en de setlist bestond uit dertien tracks. Ze trapte af met ‘Dress You Up’, waarna al haar hits tot en met 1985 volgden. Madonna zong slechts één albumtrack, ‘Over and Over’, en twee songs uit de film Vision Quest: ‘Crazy For You’ en ‘Gambler’. Ze deed 27 steden aan in de VS en één in Canada.

Hier de beelden!

Powered by Labrador CMS