Bekijk de nieuwe trailer van Rustin, een film over de voorvechter van lhbtq-rechten

Leestijd: < 1 min

Bayard Rustin was de bedenker van de gedenkwaardige mars door Washington in 1963 en een van de grootste activisten die ooit heeft geleefd. Hij was zwart, openlijk homoseksueel, vocht jarenlang voor lhbtq-rechten en deinsde nergens voor terug. Er is een biopic gemaakt over zijn leven, die op 17 in première gaat op Netflix. Bekijk hier de nieuwe trailer.

De historische mars in Washington in 1963 speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Maar wat veel mensen niet weten – omdat geschiedenisboeken er nauwelijk melding van maken – is dat de mars werd georganiseerd door Bayard Rustin, een zwarte openlijk homoseksuele man die tientallen jaren heeft gestreden voor burgerrechten en lhbtq-rechten.

Amerikaans activisme

Op 17 november gaat een biopic in première op Netflix, kortweg Rustin genaamd. De hoofdrol van Bayard Rustin wordt gespeeld door Colman Domingo, die de activist eindelijk de eer toekent die hij verdient.

De film beschrijft zijn leven en toont zijn inspanningen om een van de meest iconische momenten te creëren in de geschiedenis van het Amerikaanse activisme.

Cast

De film is geregisseed door vijfvoudig Tony Award George C. Wolfe. Naast Domingo zijn ook Chris Rock, Glynn Turman, Jeffrey Wright en Audra McDonald te zien in Rustin.

Bekijk hier de nieuwe trailer van de film, die vanaf 17 november te zien is op Netflix.

Powered by Labrador CMS