Bekijk de nieuwe lockdownvideo van The Pink Singers

'Together in Electric Dreams'

Leestijd: < 1 min

“We’ll always be together.” Dat is de boodschap van een nieuwe lockdownvideo van meer dan 130 lhbtq zangers en zangeressen die samen zingen met het Britse koor The Pink Singers. Ze hebben een nieuwe versie gemaakt van de eighties-hit ‘Together in Electric Dreams’.

Net als Nederland zit Groot-Brittannië weer in een lockdown. Na de eerste lockdownperiode brachten The Pink Singers een video uit waarin zestig zangers en zangeressen hun eigen versie zongen van Coldplays ‘Fix You’. Nu de pandemie maar blijft aanhouden, vonden ze het tijd voor een nieuw lied.

Groots aangepakt
Deze keer hebben ze het nog grootser aangepakt. Ze vroegen voormalige koorleden uit de hele wereld om samen een nieuwe versie te maken van de bekende jarentachtig-hit ‘Together in Electric Dreams’. Het origineel werd in 1984 geproduceer door Giorgio Moroder en was gezongen door Human League-zanger Philip Oakey.

De tekst van het lied gaat over liefde en samen zijn, ook al zit daar soms een grote afstand tussen. De Pinkies, zoals het koor liefkozend wordt genoemd, benadrukken in een persbericht dat dit ook geldt voor de (ex-)leden van het koor, die hun bijdragen inzonden vanuit landen als Canada, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland.

Logistieke uitdaging
Het was nogal een uitdaging om 130 mensen via een videoverbinding harmonieus te laten zingen, zegt Francesco Gallio, die tekende voor de productie. “Logistiek gezien was het ingewikkeld: een team van twaalf mensen heeft honderden uren gewerkt om zeshonderd video’s te editten tot een filmpje van  vier minuten. Maar het was de moeite meer dan waard.”

The Pink Singers bestaan sinds 1983 en zijn dus een jaar ouder dan het origineel. Ze vormen het oudste en grootste lhbtq-koor van Londen. Bekijk hier hun video voor ‘Together in Electric Dreams’.

Powered by Labrador CMS