Bekijk de huiselijke tafereeltjes van tekenaar Alistair James

Onschuldige dan wel verleidelijke beelden

Leestijd: < 1 min

Twee mannen met hun huisdieren op de sofa. Een verliefd koppel in een Venetiaanse gondel. De Britse kunstenaar Alistair James tekent huis- tuin- en keukentafereeltjes met gays in de hoofdrol, en af en toe maakt hij een uitstapje met illustraties van Heartstopper of Priscilla, Queen of the Desert. Hier een selectie van zijn mooiste werk.

Alistair James komt uit Cardiff, de hoofdstad van Wales. Hij tekent gays in alledaagse situaties, maar altijd op een positieve manier. Zijn tekeningen doen aan de ene kant een beetje aan Disney denken, aan de andere kant zijn ze retro te noemen.

Pure onschuld of verleidelijk

Aan Attitude vertelt hij dat zijn oudere werk een stuk simplistischer was. “Ik ben een kind van de jaren tachtig en negentig, dus mijn inspiratie deed ik op bij oldskool striptekenaars als Don Bluth, Quentin Blake en Hergé.

De ene keer stralen de tekeningen van James pure onschuld uit, de andere keer zijn de mannen verleidelijk neergezet. “Ik ben dol op het tekenen van mensen. Ik ben met name geïnteresseerd in alledaagse situaties waarin queer mensen hun intieme kant laten zien.”

Portretteren

James begon zijn carrière als illustrator van wenskaarten. Nu werkt hij als freelance designer naast zijn vaste baan in de NHS als medisch assistent. Ook werkt hij in opdracht van particulieren, dus mocht je willen dat hij jou een keer portretteert? Aarzel dan niet om contact met hem op te nemen via zijn Instagram-account.

Hier een greep uit het werk van Alistair James.

Powered by Labrador CMS