Bekijk de Homohooligan-video

Voor kinderen die niet in aanraking komen met lhbtq-onderwerpen

Leestijd: < 1 min

Wanneer ontdekte jij je seksuele identiteit? En hoe noem jij jezelf sindsdien? Homohooligan is een project waarbij kinderen in aanraking komen met lhbtq-onderwerpen zoals gender en identiteit. Er is nu een eerste educatieve video verschenen waarin verschillende mensen uit de lhbtq-gemeenschap zichzelf voorstellen en vertellen wie ze zijn.

Homohooligan is een project van Studio Davy de Lepper en Tante Netty, een organisatie die zich creatief inzet voor o.a. kinderen en jongeren. Eerder bedacht De Lepper de Homohooligan-sjaal, waarover we al eens schreven. Die had hij laten maken om bewustwording te creëren rond lhbtq-onderwerpen.

Meer kennis en zichtbaarheid

Niet alle kinderen krijgen kennis mee over dergelijke onderwerpen, zoals gender en identiteit. Daar wil Homohooligan nu een stokje voor steken met een educatieve video, waarbij ze hebben samengewerkt met basisschool ’t Palet in het Brabantse Woensel-West.

Hiermee willen ze ‘een speels curriculum neerzetten dat staat voor meer kennis en zichtbaarheid voor de gemeenschap, zonder blad voor de mond.

Liefdeovolle supporter

Het idee is om meerdere scholen te laten kennismaken met Homohooligan. Meer informatie over deze liefdevolle supporter van de gemeenschap is te vinden op Davydelepper.com en Tantenetty.nl. Maar eerst: de video!

Coverbeeld: Jolijn Snijders / Video: Niels Groenendijk

Powered by Labrador CMS